Zonguldak Dedeman Otel’de bu sabah saat 10.00’da açılışı düzenlenen 2.’ci Zonguldak Genel Ticaret Fuarı’nın Zonguldak’a yurtdışından yatırımcı getirerek Zonguldak’ın ekonomik gelişimini sağlayarak istihdamın artırılması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten iş insanı Nejdet Tıskaoğlu, Gökçebey İlçesinde tahsis işlemleri tamamlanan yeni OSB’de arsa fiyatlarına dikkat çekti.

ZONGULDAK'A YURTDIŞINDAN YATIRIMCI GETİRMEK İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ...

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu konuşmada “Zonguldak’taki Sanayi bölgelerine yatırım yapmasını sağlamak istiyoruz. Paydaşlarımızla birlikte Zonguldak’a istihdamı artırmak istiyoruz.  Özellikle yurtdışında bulunan yatırımcıları Zonguldak'a getirmek için önemli girişimlerimiz var. Ben bir sanayici ve yatırımcıyım. Bu bölgede istihdam olması için emek vermeye devam ediyoruz. Özellikle Gökçebey’de OSB için bürokratlarımız çok emek veriyor. İnşallah yakın bir tarihte Gökçebey-Çaycuma hattında istihdama katkı sağlayacak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) açılacak. Ancak buradan bir talepte bulunmak istiyorum.  Arsa fiyatları 3 bin TL’nin üzerinde dolayısıyla yeni gelecek yatırımcıların bu fiyatlarla burayı tercih edeceğini düşünmüyorum. Cazibe olması lazım, rakamların düşmesi lazım. Zaten kısıtlı bir alanımız var, yüzden efektif kullanmamız lazım” diye konuştu.

Hasan Yaman,  güven tazeledi Hasan Yaman, güven tazeledi

METİN DEMİR: Büyük Zonguldak olma hedefinde yürüyoruz

Fuar açılışında konuşma yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak’ın son 25 yıl içinde bir çöküş dönemi yaşadığını ancak yeni girişimlerle büyük Zonguldak’ı tekrar inşaa etmek için çalıştıklarını belirtirken, “Muhteşem Zonguldak’ın torunları olduğumuzu söyleyebiliriz. Yeni çağ yeni döneme adapte maalesef olamadığımızı söyleyebiliriz. Maalesef son 20-25 yıl içinde kan kaybı yaşadık. Hepimizin hedefi tekrar büyük Zonguldak’ı yaratmak. Yeniden büyük Zonguldak olma hedefinde yürüyoruz” dedi.

Zonguldak’ın ticari gelişimine katkı sunmak amacıyla düzenlenen 2.’ci Zonguldak Genel Ticaret Fuarı için öncülük eden ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’na teşekkür eden Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise Zonguldak’ın yararına olacak tüm proje ve girişimlere destek vereceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi