Dönemin İYİ Parti Zonguldak  İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak’ta tartışmalara neden olan Hazine ve Maliye Başkanı Mehmet Şimşek’in “KİT Reformu” adı altında TTK’nın içinde yer aldığı 19 KİT kuruluşunun özelleştirilmesi için hazırlanan taslağıyla ilgili 4 yıl önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

17 Ekim 2020 Tarihinde İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı olarak kamuoyuna açıklama yaparak TTK’nın Çinli şirketlere satılmasının temellerinin atıldığı uyarısını yapan Yavuz Erkmen, “Türkiye Varlık Fonuna, özel şirkeler alınmayacağına göre, kamudaki madencilik faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşların alınacağı ve de TBMM ve Sayıştay denetimi dışında çıkarılacağı sonucu çıkmıyor mu?
Böylelikle bu kurumların yapısının değiştirilip, Holding bünyesinde yani şirket statüsüne geçeceği doğru değil mi?

Türkiye Varlık Fonunun idari yapısı, mali durumu belli. Fona alınan şirketlerin satıldığı ve ya hisse devri yapıldığı doğru değil mi?
Türkiye Varlık Fonu ile Çin Şirketi Sinosure arasında imzalanan ve Çinli Şirketlerin Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerin satın alma ve ya hisse devri suretiyle satın almalarını sağlayacak kredi anlaşması doğru değil mi?” demiş, uyarıda bulunmuştu.

İşte Yavuz Erkmen’in 17 Ekim 2020 yılında TTK’nın geleceğine yönelik yaptığı o açıklama;

MADEN HOLDİNG kuruluyor?
Bütün yazılı ve görsel basında, yer aldığı üzere (isteyen GOOGLE’ a girip Türkiye Varlık Fonuna toplanan madenler yazıp baksın). Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer SÖNMEZ’ in, Türkiye Varlık Fonu bünyesinde madencilik faaliyetlerinin tek çatı altında toplanacağı ( 05.10.2020 ) bu amaçla Maden Holding kurulacağı açıklaması doğru değil mi?
Türkiye Varlık Fonuna, özel şirkeler alınmayacağına göre, kamudaki madencilik faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşların alınacağı ve de TBMM ve Sayıştay denetimi dışında çıkarılacağı sonucu çıkmıyor mu?
Böylelikle bu kurumların yapısının değiştirilip, Holding bünyesinde yani şirket statüsüne geçeceği doğru değil mi?

Cesedi yanmış halde bulunan Afgan madenci davasına devam edildi Cesedi yanmış halde bulunan Afgan madenci davasına devam edildi

Çinli şirketler mi alacak?
Türkiye Varlık Fonunun idari yapısı, mali durumu belli. Fona alınan şirketlerin satıldığı ve ya hisse devri yapıldığı doğru değil mi?
Türkiye Varlık Fonu ile Çin Şirketi Sinosure arasında imzalanan ve Çinli Şirketlerin Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerin satın alma ve ya hisse devri suretiyle satın almalarını sağlayacak kredi anlaşması doğru değil mi?
Biz zaten bugün hemen satılıyor, devrediliyor demiyoruz. Ancak önümüze gelecek senaryoya dikkat çekiyoruz ve süreci yakından takip edip, bu süreçten Zonguldak, TTK ve işçilerimiz, memurlarımız zarar görmesin diyoruz.
Şimdi özellikle böyle bir şey yoktur diyen iktidar partilerine soruyorum. Eğer bu dediklerimiz doğru çıkar TTK Holding bünyesinde yer alırsa ve yasal alt zemini hazırlanan bu yasalar TBMM’ de görüşülmeye başlandığında ve ya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamuoyunun önüne getirildiğinde, 
Zonguldak halkının önüne çıkıp bunu savunacaklar mı, yoksa tüm AKP ve MHP milletvekillerine yanlış olduğunu açıkça beyan edecekler mi ? Yoksa bu konuların hiç gündeme getirilmeyeceğinin garantisini verebiliyorlar mı ?
Asıl sorumuz yukarıda açıkladığımız gerçekler karşısında  bu konu gündeme geleceği bizce kesin olup, yapılmak istenen değişikliklere bakış açıları nedir ? Olumlu mu ? Olumsuz mu ? Bunu Zonguldak kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi