Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) alınacak olan 2 bin işçi alımını değerlendirdi. Milletvekili Çolakoğlu, TTK’ya alınacak 2 bin işçinin alım süreçlerinde TTK’nın hassas ve net davrandığını burada sağlık sorunu olan vatandaşları elediklerini belirtti. Ayrıca Sağlık sorunları ile elenen işçilerin itirazlarının kabul edildiğini ve tekrar sağlık kontrolünden geçerek karar verildiğini söyledi.
Öte yandan şaibe iddialarına cevap veren Çolakoğlu, burada şaibe varsa nerde olduğunu söylemekle mükellefler şaibe var demek çözüm değil dedi.
Milletvekili Çolakoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;”Türkiye Taş Kömürü'ne iki bin işçinin alınmasıyla alakalı bakanımız açıklama yaptıktan sonra hemen akabinde bizler sürecin nasıl işleyeceğini tek tek basına duyurmuştuk ve en son noter huzurunda yapılan kura sonucunda iki bin tane asıl işçimizin belli oldu. Tabii yedekler de aynı şekilde aynı gün belli oldu. Tabii bu bir süreçtir. Süreçte Türkiye Taş Kömürü'nün işe alma yönetmeliği var. Bu yönetmelik çerçevesinde bu kriterleri ilgili sağlık kurumlarına iletildi ve o sağlık kurumları gelen her işçimizi Bu kritere uyup uymadığına bakıldı. Tabii ki vatandaşlarımız belki o ana kadar o rahatsızlıklarına çok fazla dikkate almadılar ama süreç içinde baktık ki Türkiye Taş Kömürü işe alım yönetmeliğinde kriterler net, çizgiler net, o çerçevede asilden kazanan işçilerimiz inşallah işe başlayacak. Tabii ki bu süreç içinde bu kriterlere uymayan sağlık durumuyla alakalı bu kriterlere uymayan işçilerimiz de çıkmıştır. TTK çok farklı bir kurum. Burada çalışacak işçilerin sadece kendi iş güvenliği değil, bununla beraber çalıştıklarının iş güvenlikleri var. Iş güvenliği var. Onun için çok hassas davranılıyor Bu konuda çok hassas davranıldığı için belki vatandaşlarımız bu konuda bazen yanılabiliyorlar ama somut itibariyle biz Türkiye Taş Kömürü'nün alımının en ciddi bir şekilde yapıldığına inanmıyoruz. Çünkü ciddi kazaların oluşmaması lazım. Burda ilk hastane itirazlar sonucu ikinci bir tekrar Bir heyete giriyor ve burada ikinci hakkı yine oluşuyor, en son itibariyle üçüncü hastaneye işçilerimiz gönderildi. Oradan gelen sonuçlar çerçevesinde işe altınlar devam edecek.
ŞAİBE VARSA NERDE OLDUĞUNU SÖYLEMELİLER!
Belki bazı işçilerimiz burada yargı yoluna da gidebilirler. Bu sonuç itibariyle eğer yargının kararıyla da işe başlama kararı verilirse yine işe başlayacaklar. Bizim ilk etapta iki bin işçimizin asil ve yedeklerden kimse işe başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. İddiaları varsa Şaibenin nerede olduğunu söylemeleri gerekir. Mükellefler. Eğer burada bir usulsüzlük varsa da bunu yargı yoluna kendileri taşıması gerekir. Sadece konuşmak için burada bir usulsüzlük var demek olmaz. Bu sadece eee bir vatandaşımızın aklını karıştırmak olur. Eğer kendi ellerinde şaibe adı altında bir bilgi bunu gerekli kurumlara ilgililere ve yetkililere iletmekle mükellefler. Sadece
burada şaibe var demek çözüm değil” dedi.