AK Parti Merkez İlçe 7. Olağan Kongredi bugün Alaborina restaurantta yapıldı. Kongreye, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Gündüz Torlak, AK Parti önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Yıldız, AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı, İl Gençlik Kolları Başkanı Feyyaz Öz, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, önceki dönem milletvekili Hamdi Uçar, Faruk Çaturoğlu, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

İlk olarak divan heyeti oluşturuldu.  Divan Başkanlığına Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Divan Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuk İşler Başkanı Erdal Mercimek, Katip Üyeleri Teşkilat Başkanı Mehmet Gök, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı, İl Gençlik Kolları Başkanı Feyyaz Öz seçildi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Samsun Milletvekili Ersan Aksu, “Kahraman Kazandaki tesislerimize menfur saldırı gerçekleşti. 5 şehit 22 vatandaşımız yaralandığı tablo gerçekleşti. Bu şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bugün itibariyle 2 şehitten 15’nin taburcu edildiği ile ilgili bilgi sahibiz. Rabbim hepsine geçmiş olsun. 5 şehidimizle ilgili olarak da hepinizi Fatiha okumaya davet ediyorum”dedi.

AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt, “3 gün önce yapılan hain saldırıyı yapanları lanetliyorum. Kongre süreçlerine başladık. Her geçen gün kongrelerimize heyecanın arttığı yönünde. İnşallah artarak devam edecek. Birliğimiz bütünlüğümüz sürecin en sonuna kadar devam edecek”dedi

AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, “Şehir olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bugün burada 7. Olağan kongremizi gerçekleştirmek için buradayız. Biz dava partisiyiz. Bu davanın hak dava olduğundan zerre şüphesi olmayan inanmışların davası. Bizler bu davanın mensuplarıyız. Her birimizin vebali var. Muazzam bir dönemden geçiyoruz. Bir olacağız beraber olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız”diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, “Günümüzün kutlamasını temenni ediyorum. Bende Hüseyin Yıldız başkanıma teşekkür ediyorum. Rabbim vermiş olduğumu emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Hüseyin Yıldızla birlikte Gençlik Kollarında birlikte çalıştık. Merkez İlçe Başkanı olarak birlikte omuzlarında taşadı. İnandıkları yolda yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Biz hep hor gördüler. Başında örtü var. Camiye gidiyor. Makarnacı diye hor gördüler. Biz onları 22 yıldır hor görmedik. Bir birimizi çok seveceğiz. Merkez ilçede bismillah diyerek yola çıkıyoruz. Herkese kapımız açık. Bu kapı sizin kapınız. Bu parti sizin evladınız. Siz bugünlere getirdiniz. Gencecik bir delikanlı olarak bizlere emanet ettiniz. Bizleri yalnız bırakmayın. Eksiklerimizi söylemeye devam edin. Evladınızı yalnız bırakmayın. 7 ay oldu seçimler yapılalı. Çok erken pişman ettiler insanları. Hepsi ahlanıyor. Zonguldaklı hemşirelerimizin size ihtiyacı var. Uzunmehmet camii var. İlk taşı koyan kardeşlerimizden. Şuanki belediye başkanı meclis üyeliydi. Hayır diyenlerden biri. Hayır oyu verdiğiniz camiye ne yaptınız. Rabbim ayağına taş değdirmesin. CHP işin başına geçtikten sonra cami otopark çay ocağından güvenliğinden temizliğinden bütün personellerini çekti. Amaçları ne? CHP İl Başkanına sesleniyorum. Bu millet o camiyi sahipsiz bırakmaz. Gelin oradan çektiğimiz personelleri geri verin. Sesimizin tonajını bize yükseltilmeyin. Orası yaşam alanı. Yaz aylarında çocuklarımızın aileleriyle kullandığı yer. Bu eksikliğinizden dönün. Bu millete bunun hesabını verirseniz. Zaten beceremiyorsunuz. Becermeniz mümkün değil. Borç edebiyatı ile muhasebecilik yapıyorsunuz. Benim milletvekillerimizin kapısını çalmadılar. Bu yanlışlarınızdan dönmelisiniz. Bu millet sizi fır döndüye çevirir”dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sezer Köroğlu, “Sayın Divan ;
 Sayın İl Başkanım
Sayın Milletvekillerim
 Sayın İlçe Başkanlarım
 Sayın Belediye Başkanlarım
 İl Kadın Kolları Ve Gençlik Kolları Başkanlarım
 İl Genel Ve Belediye Meclis Üyelerim
 Belde Başkanlarım 
Mahalle Ve Köy Temsilcilerimiz
 Kıymetli Delegelerimiz 
Kıymetli Misafirlerimiz ve Basınımızın Güzide Temsilcileri Merkez İlçemizin 7. Olağan Kongresine Hepiniz Hoş Geldiniz Sizleri En İçten Duygularımla Selamlıyorum.

Bugün Burada Partimizin Geleceğini Ve Birlikteliğini Pekiştirmek İçin Bir Araya Gelmiş Bulunuyoruz. Sizlerle Birlikte Bu Önemli Ve Güzel Günde Burada Olmak Benim İçin Büyük Bir Onur.
Öncelikle Bizlere Bu İmkanı Veren Genel Başkanımız Ve Cumhurbaşkanımız Sayın; Recep Tayyip Erdoğan Bey'e Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın; Erkan Kandemir'e, il koordinatörümüz Samsun milletvekilimiz Av. Erkan Aksu’ya bizlere Güven Duyan Ve Sonsuz Destek Veren Değerli İl Başkanımız sayın Mustafa Çağlayan Bey'e Ve sayın Milletvekillerimiz Muammer Avcı, ,Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu Vekillerimize, görevi devir aldığım önceki dönem ilçe başkanım Hüseyin Yıldız’a ve Tüm Teşkilat Mensuplarımıza Sonsuz Şükranlarımızı Sunuyorum.

Bizlere Duyulan Bu Güvene Layık Olabilmek İçin Var Gücümüzle Çalışacağız Bizler Her Zaman Vatandaşımızın Yanında Olacağız Halkımızın İhtiyaçlarını Dinleyen Sorunlarına Çözüm Üretmeye Çalışan Bir Anlayış Bizim Hedefimiz Olacak Teşkilatlarımızın Görüşleri Önerileri Ve Eleştirilerine Hiç Bir Zaman Kulak Tıkamayacağız.
 Birlikte El Ele Gönül Gönüle Bize Emanet Olarak Verilen Bu Görevi Layıkı İle Yerine Getirmek Ve Bugüne Kadar Yapılan Güzel Hizmetlere Daha Yenilerini Eklemek Ortak Gayretimiz Olacak

Partizanca yapılan atamaya tepki: Nasıl talimat alacak, nasıl talimat verecek? Partizanca yapılan atamaya tepki: Nasıl talimat alacak, nasıl talimat verecek?

Bu Vesile İle Bugüne Kadar Hizmet Etmiş İlçe Başkanlarımıza ve İlçe Yönetimlerine, belde başkanlarıımıza ve yönetimlerine,  Mahalle Başkanlarımız ve Yönetimlerine 
Köy Temsilcilerimize, Sandık Yönetimlerimize Yürekten Teşekkür Ediyorum.
 Hayatını Kaybetmiş Olanlara Allah'tan Rahmet Diliyorum.
 Son Olarak Şunu Belirtmek İsterim Ki ;
Umudun İcraatın Geleceğin Adı Ak Parti Diyor Geleceğe Birlikte Yürümek Dileği İle Hepinizi Saygı Sevgi Ve Hürmetle Selamlıyorum”dedi.

Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi.

Kongrede tek liste ile Sezer Köroğlu başkanlığına seçildi.

Başkan Köroğlu yönetimde işte yönetim listesi; Arife Dereli, Betül Sema Kalafat, Birol Arslan, Cengiz Güngör, Çiğdem Alkan, Duygu Öksüz, Böke, Deniz Keskin, Emre Ayaz, Enver Tunca, Ertuğ Yüksel, Sebahat Çınarlı, Fatih Üyüm, Ferit Albuğa, Hayriye Ayan, İbrahim Karabacak, Ersin Sarı Aydın, Meryem Öztürk, Mustafa İnce, Nihat Keloğlu, Orhan Ustabaş, Anıl Bahadır, Reşat Bozkurt, Satı Kaya, Savaş Pirecioğlu, Selvi Döngelli, Suat Üstün, Emin Sıvıç, Yusuf Genç, Fatih Kazancı, Ebru Karakuş, Ersin Çavuş, Recep Kırık, Ersin Akcan, Gürol Alkan, Ozan Kılıç, Adem Köse, Hasan Akgül, Erdi Alkan, Şaban Demirtaş, Engin Çelik, Satılmış Şeker, Ayla Baysal, İldeniz Aslantürk, Melek Hamut yer aldı.

Köroğlu Akpartimerekezi

Editör: Haber Merkezi