Ankara'da aslında ne oldu? / Tilkinin orucu

Yazılıyor çiziliyor Ak Parti’nin Ankara da Genel Merkezde neler olduğu hakkında.

Fotoğraf inceleyip fal bakanlar var. Gerçekten de fotoğraftaki yüzlere bakınca birşeylerin iyi gitmediğini anlamak için medyum olmaya gerek yok.

Ama öyle birilerinin anlattığı gibi toplantı yapılmış herkes görüşlerini açıklamış o bunu istiyorum demiş falanca şu olsun demiş şeklinde bir şey yok.

Zonguldak değil çok sayıda ilin teşkilatı orada toplandı o gün. Verilen form ve zarflarla diğer tüm illerin olduğu gibi Bizimkilerinde öneri ve görüşleri alındı. Yani yazdıklarını zarfa koyup kapalı şekilde teslim ettiler gerisi hikaye.

Bu arada dün görevden aldırdığı kişinin bugün icazetine muhtaç olanlar sıkıntıdan zoraki gülüşleri ile dikkat çekmedi değil.

Konuşulanlar arasında tek doğru olan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Zonguldak anket sonuçlarının kötü olması üzerine sitem edilmesiydi.

Ayrıca genel Merkez tarafından ne şu ana kadar Selim Alan’a ‘seninle devam edeceğiz’ denildi, nede bütün anketlerden uzak ara önde çıkan Özcan Ulupınar ile adaylık için bir görüşme yapıldı. Hızlı bir şekilde yeni bir ciddi anket yapılması önemli bir olasılık.

Belediye Başkanının kendisi tarafından yapılan ve yapılmak istenen anketlerin Genel Merkez nezdin de bir kıymeti harbiyesi yok.

Bu sebeple amacı seçimi tekrar kazanmak olan Genel Merkezin bu hafta içerisinde adayı açıklaması olasılığı yok denecek kadar düşük.
 

TİLKİNİN ORUCU

Ramazan da köyün bir tanesine bir tilki dadanmış.

Köydeki kümeslerdeki bütün tavukları birer birer çalıp çalıp yiyor.

Köylüler çeşitli tuzaklar kurmuşlar. Hepsinden kurtulmuş.

Köylülerden biri “Gelin buna bombalı bir tuzak kuralım. Tilkinin yemesi için bir tavuk hazırlayıp koyalım. Tavuğun içine de bir bomba yerleştirelim. Tilki bu tavuğu yemek için gelince, tavuğu yerken bomba patlasın. Hem tilki ölür, hem de biz tilkiden kurtuluruz” demiş.

Bu teklif tüm köylülerce kabul görmüş ve tavuğu hazırlayıp kolayca bulabileceği bir yere koymuşlar. Kurnaz tilki gelmiş. Yemesi için böyle hazır bir tavuk görünce biraz şüphelenmiş. Kendi kendine “Köylünün bana böyle ikram şeklinde bir tavuk sunması tuhaf!” diye söylenmiş. Bu bir tuzak olabilir diye düşünmüş.

Tavuğa oldukça temkinli yaklaşmış ve bomba düzeneğini fark etmiş. Tilki bombanın etki mesafesinden çıkmak için yaklaşık 50 mt. uzağa gitmiş. Uzanmış yatmış ve beklemeye başlamış.

Biraz sonra kurt çıkagelmiş.

Sağa bakmış, sola bakmış ve tavuğu görmüş. Tilkiye bakmış ve “Yahu, orda tavuk var görmedin mi?” demiş.

Tilki “Gördüm!” demiş. Kurt, “Yesene o zaman! Neden yemiyorsun?” diye sorunca, tilki “Bugün orucum. Bundan dolayı yiyemem.” diye cevap vermiş.

Bunun üzerine kurt, “Ben oruç değilim. O zaman ben yiyebilirim.” demiş ve tavuğun yanına gidip pençesini atmasıyla birlikte bomba patlamış. Tavuk bir tarafa, kurt bir tarafa gitmiş.

Kurt kan revan içinde yerde yatarken, tilki gelip tavuğu yemeye başlamış. Kurt kafasını zar zor kaldırıp, tilkiye “Ulan şerefsiz, hani sen oruçtun!” demiş.

Tilki gayet sakin, “Salak, biraz önce top atıldı, duymadın mı?” demiş.