Atamalar eski tas eski hamam

Hatırlıyormusunuz bir bürokrat ataması olduğu zaman milletvekillerinin hiçbir etkisi olmadı onlarda yapılan atamayı bizim gibi gazeteler yazdığı zaman öğreniyorlar hiçbir etkileri yok diye eleştiri yapılırdı.

Gerçekten de vekiller bir bürokrat atanmasında hiçbir etki gösteremez onlara kimse buraya kimi atayalım diye sormazdı.

Tabi bu Ömer Barutçu, Köksal Toptan, Veysel Atasoy gibi isimlerden sonraki dönem için geçerli olan bir durum onlar onay vermeden o günlerde bir bürokrat gelemezdi bu şehre.

Birkaç aydır sanki bu durum değişecek güçlü bir milletvekili var artık bürokratların görevden alınması yada yeni atamalar milletvekili onay vermeden olması mümkün değil havası yayıldı.

Sonra geçtiğimiz hafta 2 önemli bürokrat ataması gerçekleşti. Hem Emniyet müdürü hem de   Milli eğitim müdürleri değişti. Bu arada görüldü ki milletvekili yada milletvekillerimizin bu atamalar konusunda hiçbir dahli yok. Büyük ihtimal resmi gazetede yayınlandıktan sonra öğrendiler.

Yani bu atamalar konusunda tam anlamı ile ses var görüntü yok. Bu durum verilmeye çalışılan güçlü imajı da sorgulatır hale getiren bir durum.

Sonuç olarak eski tas eski hamam atamalardaki durum görüntüsü olarak ortada. Birde görevden alınacak diye dillendirilen bürokratlara da dokunulmazsa, yani bu durum böyle devam ederse karizma iyice çizilecek.

Bakın TTK örneği de ortada Amasra Faciası üzerinden aylar geçti. Genel müdür görevden alınamadı emekli olarak kaçtı gitti. Bilirkişi raporunda kusurlu oldukları belirtilen, raporda adı geçen yöneticilerde hala görevde duruyor.

Siyasiler orada da sadece seyretti seyrediyor.