Başıboş TTK Yönetimi, bu gerçeği anlatmıyor!

İşçi alımı ile ilgili beklenen adımlar nihayet atılmaya başlandı. Muhtemelen ekim ayında işçi alımı ile ilgili startın verildiğini ve  kuraların da çekildiğini görebileceğiz.

Kurumun her yıl emekli olan yüzlerce işçisi sebebiyle işçi açıklarının iş güvenliğini tehdit eder boyutlara geldiği herkes tarafından biliniyor ve dile getiriliyor.

Bu sebeple işçi alımı yapılması açıkların kapatılması her açıdan Zonguldak içinde çok önemli TTK içinde çok önemli.

Bir önemli konuda kurumun başında sorumluluğu alacak bir kişinin yani Genel Müdürün aylardır atanmaması. Alınacak kararlarda inisiyatif alabilecek bir Genel Müdür olmaması planlamanın yapılamaması ve beklentiler sebebiyle Kurumu değil kendini düşünen yöneticilerin uygulamalarının kuruma zarar vermesinin önüne geçilmesi gerekiyor. 

Görevi bırakmak zorunda kalan sabıkalı Genel Müdürün bozduğu iş barışı ve disiplin eksikliği kurumun her biriminde her müessesesinde hissediliyor.

Mevcut yönetim yıllardır Kurumun ihtiyaçları için gönderilen yatırım programlarında olan projelere harcanması için gönderilen parayı bile projelere harcama becerisi gösteremeyen sadece bir kısmını kullanmayı beceren bir yönetim. Bunun en acı örneğini defalarca yatırım programına para aktarılmasına rağmen yıllarca gerçekleştirilememiş Amasra Havalandırma projesinde tüm ülke duydu gördü.

Tabi bunun yanında başarılı oldukları çalışmaları da var. Örneğin Kardemir kömür depolarının kira süresini uzatırken hiç kimseye duyurmamayı başardılar.

İşçi alımında 400 kişilik Bartın iline ayrılan kontenjan da oldukça ilginç. Bartın’dan alınacak işçiler Amasra da çalıştırılacak. Amasra müessesesi kurumun en düşük kapasite ile çalışan en az işçi sayısına ihtiyacı olan müessesesi. Üstelik o üzücü kazadan beri üretim çalışması yapılamıyor.

Karadon müessesesi Amasra’nın en az 5 katı kapasitede ve en çok işçi sayısı olan müessese. Bu durumda Amasra da 400 kişi alınırsa sadece Karadon’a 2000 kişi alınması lazım. Bu nasıl planlama.

Başıboş yönetim bunu niye anlatmıyor. Neden bu saldım çayıra tipi iş yapıyor görünmeler. Sabıkalı Genel Müdürün giderayak sendika baskısı ile atadığı müessese müdürü niye anlatamıyor bu kadar eleman çok diye. Bugün başlasalar bunları çalıştıracak yer yok diye.

İşçi alımını depremde gösterdiği başarılı çalışmalar ile kendisi sağlayan maden işçilerimizin bir an önce bu başı boşluktan kurtarılması ve sorumlu liyakat sahibi bir Genel müdürün bir an önce Kurumun başına geçmesi gerekiyor.