Hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Başkan posbıyık, Genel Müdür Aşkın Peker ve Milletvekili Saffet Bozkurt’un açıklamalarına sert sözlerle cevap verdi. ‘Karşıma OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem çıksaydı” diyen Başkan Posbıyık, Bozkurt’a da, “Ereğli’nin arsaları peşkeş çekiliyor, niye sesin çıkmıyor” dedi. Belediye Meclis Üyesi Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu’da açılan itiraz davasının gerekçelerini özetledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleriyle birlikte makamında basın toplantısı düzenleyerek Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmasına karşı Danıştay’da itiraz davası açtıklarını açıkladı. Toplantıda Belediye Meclis Üyesi Avukat Yakup Okumuşoğlu’da açılan davanın gerekçelerini özetledi.

Başkan Posbıyık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Milletvekilleri geçim kaynakları için yağ çekiyor Milletvekilleri geçim kaynakları için yağ çekiyor

"PALAVRA ATILIYOR"

"Ereğli’de gündem Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olması. Bunun için geçtiğimiz hafta basın toplantıları yapıldı. Milletvekili Saffet Bozkurt yine Aşkın Peker toplantı yaptı. Sallayan sallayana gidiyor, işin özüne hiç kimse girmiyor, herkes bir palavra atıp duruyor. Aşkın Bey bizim çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Akçakoca’lı. Ereğli çocuğu diye kendisine söylüyoruz. Keşke karşımıza onu çıkarmasalardı. Çünkü o, ‘Benim hiç bir yetkim yok, idare ediyorum’ diye olaylardan kaçıyordu ama onu karşımıza çıkardılar. Bundan evvel platform toplantısına beni davet etmediler, kaçtı. Çünkü Ereğli’ye yaptıklarının, acıların onun yüzüne karşı konuşmak isterdim. Aşkın benim çok sevdiğim bir arkadaşım, dostum ama yine de yanlışlarını söyleyeceğim, ifade edeceğim. Basın mensuplarının önünde sanki Ereğli halkını -son günlerde tabirler kullanılıyor kullanmayayım- anlamıyor bir şeyden diye düşünüyor herhalde, lafları kaçırıyor, daha öğrenmesi, yetişmesi lazım onun ama çok açıklar veriyor. ‘Karadeniz Ereğli'ye suyu bizden alıyorlar’ diyor. Senden almıyorum, biz devletten alıyoruz. O barajdaki suyun yüzde 69’u demirçeliğin kullanma suyu, yüzde 21'i belediyenin içme suyudur. Yüzde 10’u da DSİ’nin sulama suyudur. Devlet Planlama Ofisinde yapılan planlama bu şekildedir. DSİ son zamanlarda yüzde onu bıraktı, bizlere pay etti. Sayın Aşkın Peker kardeşim yani gözümüze baka baka yalan söyleme, mertçe konuş. Sende Ereğlilisin. Yarın bu milletin yüzüne sen ve senin gibi endüstri bölgesi yapılması için gayret gösterenler bakamayacaksınız. Bu bugünlük iş değil. Özel endüstrinin sıkıntıları hemen yarın belli olmayacak. Olsa bile ben tecrübelerime dayanarak bu işin içerisinden çıkarım. Bende bir faniyim. Yarın ne olacağımı bilmiyorum. Ama benden sonra gelenler, Ereğli’de nasıl sıkıntı çekecek, halk nasıl sıkıntı çekecek, göreceksiniz. İlk defa bugüne kadar asfalt ihalesi yapmadık, daha neler olacak neler?  Şuan kimsenin bir şey anladığı yok tabi.

-HERKES AKIL VERİYOR, AKIL BİZDE-

Herkes akıl veriyor, külliyeden çağırıp akıl veriyorlar oraya buraya çağırıyorlar akıl veriyorlar. Bizim akla ihtiyacımız yok arkadaşlar. Akıl bizde. Bilinmeyen birşeyler varsa birbirimize sorarak öğrenebiliriz. Her şey tüm çıplaklığı ile ortada. 1960’larda ben demir çelikte çalıştım. Demirçeliğin gelişatını ben biliyorum. Hep bizi kandırdılar. Özelleştirilirken de kandırdılar. Şimdi bu büyük kandırmaca olmuyor, çoluk çocuğumuza ve torunlarımıza hepimiz mahçup olacağız. Ben görürüm veya görmem, göreceksiniz bunun neticelerini.

Ereğli sanayicisine 65 milyon dolar para dağıtıyormuşsun Aşkın bey. Nerde? kime dağıtıyorsun, listesini açıkla. 2 milyar para dağıtıyormuşsun Ereğli’ye. Bize niye gelmiyor bunlar. Sen o paraları nereye dağıtıyorsun, listesini açıkla. Omsan’a mı harcıyorsun? Oypa’ya mı harcıyorsun? Oyak SGS’ye mi harcıyorsun? Oylin’e Liman’a mı harcıyorsun? Nereye harcıyorsun, söyle. Listeyi açıkla beni de inandır. Millete böyle yuvarlak laflarla anlat anlat geç, yok öyle hikayeler. Açıklayacaksın tek tek şu kadar tamir bakım işlerini sanayide şuna yaptırdım diye. Müteahhitlerin çoğu zaten dışarıdan gelen insanlar. Hep gözümüze baka baka bizleri kandırıyorlar, çok üzülüyorum.

Editör: Haber Merkezi