AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’a yanıt veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kız takımını da kaymakamla birlikte Saffet yaktı. Ben halk için kavga ediyorum, Milletvekilleri de geçim kaynakları için yağ çekiyor” dedi.

Kızlarını üniversiteye kayıt için götürürken kazada ölen çift toprağa verildi Kızlarını üniversiteye kayıt için götürürken kazada ölen çift toprağa verildi

İşte Halil Posbıyık’ın o açıklaması;

-SAFFET BOZKURT’UN DEMEÇLERİ PALAVRA-

O verdiğin demeçlerin hepsi de palavra. Benimle de hiçbir şey konuşmadın. Özel Endüstri için ben seni sıkıştırdım. Yalvardım, Fatih Çakır İlçe Başkanıyken aldı götürdü bizi Sanayi Bakanı Varank’a. Komisyon kurulacaktı, sende bizi al götür dedim sende hee,hee,hıı dedin getirmedin. Ama basın toplantısında ‘Halil Posbıyık'a gittim’ falan diye. Sen bana hiç gelmedin ki? Bu odanın şeklini biliyormusun? Yalan söylemeye gerek yok, arkadaşım, hemşerim. Dürüst olalım birbirimize. Ben seni aradım.

-KIZ TAKIMINI DA KAYMAKAMLA BİRLİKTE SAFFET YAKTI-

kız takımını da sen yaktın Kaymakam beyle birlikte. Bana 70 Bin lira parayı ödeyin dediniz, ödedik, fikstüre girdik zaman yaklaştı diyorum bakacam edecem. Fikstür ilan edildi, 500 Bin Trabzon uçak yol masrafları, 200 bin lira ceza 770 bin lira, takımda lige katılamadı. 770 Bin lirayı versene Kaymakam bey, Saffet Bey. Sen anlatıyon onları yapmışsın, bunları yapmışsın. Biz bir şey görmüyoruz. Sen benim Kaymakamlık binasını yaptın mı? Koskoca ilçe, il olmaya aday. Halen daha kaymakamlık binası yok bundan bahset bana. Gariban belediyeye bir taraftan Erdemir bir taraftan siz vuruyorsunuz. Şuan Kaymakamlık benim yerimde. Orada benim yerim var. Kaymakamlıktan bir lira kira almıyorum, yazık günahtır bana. Saffet bey hala kira almıyorum 2018 den bu yana bedava oturuyorlar orada. O parayı verin bana ki, Kaymakam beye geçen anlattım artık paramı verin dayanamıyorum dedim. Kira verin, bir şey takdir edin.

-DELİKANLIYSAN BUYUR AL-

Saffet Bey, bana ikide bir Yaraşlıdan, köprüden, olmayan işlerden bahsediyorsun. Bugüne kadar sana saygılıydım şu basın toplantısında Halil Posbıyık birşey yapmıyor, diyorsun. O zaman buyur al belediyeyi benden. Beni kızdırma önümüzdeki dönemde aday olurum ha, havanı alırsın. Erken seçim yaklaşıyor. Zaten öyle bir şey düşünüyorum, yada milletvekili adayı. Bu özel endüstrini ağır ağır anlamaya başlayacak halk, hesabını seçimlerde verdirttireceğiz. O Parti bu parti demiyorum ama mevcut milletvekilleri gidecek. Benim lafımın sağı, solu yoktur, eğirisi, büyrüsü yoktur. Ne yaptılar bu memlekete, ne yapıyorlar, yüzlerini göremiyoruz.

Mukaddes kitabım üzerine, Allah'mın üzerine yemin ediyorum ki demir çelik benden bir adam almadı, aldırmadım ama ben hangi milletvekilinin, zonguldaktaki milletvekilinin adam aldırdığını biliyorum. İkide bir, yok ben aldırmadım, yok İngilizce biliyordur, bilmiyordur, kıvırmaya gerek yok, sağır sultan bile biliyor. Yandaşlarınızı dolduruyorsunuz. Kutsal kitabım üzerine yemin ediyorum ben bir tek kişi koymadım. Zaten halk için kavga ediyorum onlar da geçim kaynakları için iyi geçinmeye çalışıyorlar, yağ çekiyorlar.

-2 BİN 400 METRE KARE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ-

Şimdi Erdemir Genel Müdürü ve yetkililerine bir şey soruyorum? Bizim esas soru sorduğumuz şu:  Bana diyorsun ki ‘belediyenin bilançosuna girdim  yüzde 40'lık Erdemir’den bir şey almıyorlar. Yapma, etme, çocuk çocuk olmayın.

Biz öyle birşey demiyoruz.  İyi dinle beni Genel Müdür!

Erdemir'in içerisinde 2 milyon 400 bin metre kare hazine arazisi var. Bu hazine arazisinin tutarı 9 milyar Türk lirası. Bugünkü rayiç bedellere göre. Bunun üzerine gecekondu gibi binaları yaptığın için 4706 sayılı kanuna göre bu hazine arazilerini işgaliyecisine belediye satmak zorunda. Biz belediye olarak bunu size satacağız. Kanun bu yetkiyi veriyor buradan 9 milyarlık paranın 3.5 milyarını Karadeniz Ereğli Belediyesi alacak, 5.5 milyarını devlet alacak, halk alacak.

Biz size bunu soruyoruz? Yüzde 40 gelirimiz gitti derken de Aşkın Peker bundan bahsediyorum sana. Ama işinize gelmiyor, konuları saptırıyorsunuz, peşkeş çekiyorsunuz. Bu halkın paralarıyla alınmış 2 milyon 400 bin kare hazine arazilerini peşkeş çekiyorsunuz. Bunun için mahkemeye gittiniz. Danıştay reddetti. Bizde mahkeme açtık, bu 2 milyon 400 bin metrekare yeri bedelsiz vermeyiz diye mahkeme reddetti. Alamayınca kıvranmaya başladınız.  Özel Endüstri Bölgesi olmasının sebebi ne? 2 bin 400 bin metre kare arsayı peşkeş çekmek. Özel Endüstri Bölgesinden maddelerinden yararlanmak suretiyle 2 milyon 400 bin metre kareyi uhdesine geçirdi. Saffet Bey sende duy. Endüstri bölgesine tamam diyorsunuz ama hiç değilse Ereğli’nin yerlerinin, halkın yerinin peşkeş çekilmesine izin vermeyin, tarih sizi kötü yazacak. 15 Dönüm belediyenin arsası var, aldı gitti elimizden. Bu arsa benim değil vatandaşın. 450 tane zilliyet dosyası var vatandaşın paraları ödenmemiş. Bunlara da el konulmuş vaziyette. Bizim bağırmamızın sebebi bu.

Sen diğer tarafını soruyorsan bilançolara bakma sen kendi bilançondan haberin yok. Benim bilançoyu nasıl okuyacaksın sen. Yıllık 250 milyon lira kaybım var. Bu kayıpla beraber karşılığını bana vermediklerine göre vatandaşa asfalt, parke dökemeyeceğim, belki suyu götüremeyeceğim. Ben bunun içerisinde yaşıyorum, tane tane herşeyi biliyorum. Ereğli Belediyesi eğer bundan sonra çöpü alıp suyu getirebiliyorsa maaşı verebiliyorsa en başarılı belediye başkanıyım demektir. Bu mücadeleyi bugün için yapmıyorum, tecrübelerimle ben belediyeyi götürürüm, benden sonrası tufan. Bende faniyim nihayetinde. Beceremezler işte gördük 2014'de aldılar Belediyeyi. Saffet Bey diyor ki ‘Orda bir tente var, belediyenin yeri yapamadılar yıllardır’ diyor. Senin pisliğini temizlemeye çalışıyorum yıllardır. AK partili dönemde yapılan uygulama. Şuanda Anıtlar yüksek kurulunda sıva dahi yaptırmıyorlar, izin almaya çalışıyoruz. var çekemediler orayı diyor sizin pisliğinizi temizliyoruz. Senin pisliğin Saffet. Boyuna konuşuyorsun, Endüstri bölgesi hakkında bilgi vermeye mi geldin yoksa yaptıklarını anlatmaya mı geldin. Bu memlekete ne Veysel Atasoy bir şey yapmış, ne Zeki Çakan, ne Barutçu, ne Ercan, ne Fazlı bir şey yapmış. Halil Posbıyık zaten hiçbir şey yapmamış. Eğer ben birşey yapmadıysam 1994'den beri belediyeyi benden niye alamıyorsunuz, delikanlıysan gel al belediyeyi elimden. Bana karşı dikkatli konuş ben yerel iktidarda birinci partiyim. Sen madem çok dürüst, iyi bir milletvekilisin? 2 milyon 400 bin metre kare arsa peşkeş çekildi diyorum sana bir daha söylüyorum. 15 dönümde benim yerim var, aldılar gittiler, vatandaşların zilliyeti var. Hadi bununla uğraşsana. Endüstri bölgesine karşı çıkamıyorsun, yukarıdan sıkıyorlar, sıkar biraz. Tabiki ne derlerse he diyorsun.

Editör: Haber Merkezi