Ruhsatsız maden ocağındaki göçükte 1 işçi hayatını kaybetti Ruhsatsız maden ocağındaki göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural yaptığı açıklamada, "Çay Üreticilerimizin yaşadığı sıkıntının Nedeni AKP iktidarıdır, Saraydır !
Bugün Çay üreticilerimizin mağdur edilmesine neden olan ve Özel sektörün insafına bırakan durum Çay’da Taban Fiyat uygulamasını kanunlaştıracak olan Çay Kanununun çıkarılmamış olmasıdır.
Değerli Çay üreticilerimiz bugün yaşamız olduğunuz Özel Sektörün düşük fiyattan çay alması, Kota ve Kontenjan Sorunu, Düşük fiyat uygulaması ve diğer sorunlarınızın temel nedeni AKP İktidarı ve Saray’dır.
Eğer Çay’da Taban Fiyat uygulaması olsaydı Özel Sektör Devletin açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapamayacak ve Çay Üreticisi mağdur olmayacaktı.
Eğer Taban Fiyat uygulaması olsaydı Hem Çaykur Hem özel sektör aynı fiyattan Çay alacağı için Çay’da kota ve kontenjan sorunu da olmayacaktı ve Çay Üreticisi Mağdur olmayacaktı.
Çözümü bu kadar basit olan bir konu,2 yasama dönemindede Milletvekillerimiz tarafından Çay Kanunu çıkarılsın diye teklif verilmesine rağmen İki dönemdede AKP ve Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından reddedildi.
Buradan yeniden bir çağrı yapıyoruz. Çay tarımının yapıldığı bölgenin AKP Milletvekilleri, kanun teklifi partimiz tarafından verildi diye reddediyorsanız Gelin Çay Üreticisini ve Çaykur’u koruyacak Çay Kanunu teklifini sizler verin bizim vekillerimiz destek versinler. Çıkarın kanunu vatandaşın sıkıntısı bitsin.
Çay üreticilerimiz bilin ki çektiğiniz sıkıntının temel nedeni AKP İktidarı ve Saraydır. 
Bu konuda irade kullanmayarak çay üreticilerimizin mağdur edilmesini engellemeyen Sayın Cumhurbaşkanında Çay üreticilerimizin sıkıntı yaşamasında payı bulunmaktadır.
Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz gelin Çay Üreticisini ve Çaykur’u koruyacak Çay Kanununu hep birlikte çıkaralım Çay Üreticisinin Mağdur edilmesinin önüne geçelim.

Editör: Haber Merkezi