Zanlı, aralarındaki silah ticareti anlaşmazlığı nedeniyle cinayeti işlediğini itiraf etti. Özgür Y. adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçme Suyu hattı çalışmaları sürüyor İçme Suyu hattı çalışmaları sürüyor

10 Ekim 2024 tarihinde ormanlık alanda meydana gelen olayda, Hayrettin Çorukcu olay yerinde yaşamını yitirirken, Yüksel Kürekci kaldırıldığı Devrek Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cinayet sonrasında Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerinin titizlikle yürüttüğü soruşturmada 8 şüpheli gözaltına alındı. 1000 saatlik kamera kayıtları incelendi, 7 ev, 2 işyeri ve 2 araçta arama yapılarak suçla bağlantılı olabilecek 10 adet av tüfeğine el konuldu.

Sorgulamalar sırasında Özgür Y., daha önce gerçekleşen bir tabanca alışverişi nedeniyle Yüksel Kürekci ile arasında husumet olduğunu ve olay günü bu anlaşmazlığın tartışmaya dönüşerek kavgaya neden olduğunu itiraf etti. Özgür Y., ruhsatsız av tüfeğiyle önce Yüksel Kürekci’ye, ardından Hayrettin Çorukcu’ya ateş ettiğini, olay yerinden kaçarken ruhsatsız tabanca ve mermileri alıp ormanlık bir alana gömdüğünü söyledi. Zanlı, eve döndüğünde üzerindeki kıyafetleri ve olayda kullandığı boş kartuşları sobada yaktığını da itiraf etti.

Şüpheli Özgür Y.’nin yer göstermesiyle birlikte gömülen ruhsatsız tabanca ve mermiler bulundu. Olayda kullanılan av tüfeği de teşhis edilerek yetkililere teslim edildi. Gözaltına alınan diğer 7 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Özgür Y. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlı, Beycuma Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Editör: Haber Merkezi