Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker ve Genel Müdür Yardımcılarıyla birlikte, Göztepe  Restorant’ta düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Erdemir’de son süreçte gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Erdemir'in üretim çeşitliliği ile tüm ülkeye beyaz eşyadan pek çok sektöre kadar hizmet verdiğini, bunun yanı sıra zırh çeliği üretimine de başladıklarını söyleyen Peker, Erdemir'in Katarlılara satılacağına yönelik söylemlerinin suç teşkil ettiğini belirterek şunları söyledi:
Bu konuda herhangi bir yorum yapanlar suç işliyordur. Çünkü biz halka açık bir şirketiz. Bu şirketin senetleri elinde olan insanlar var. Siz eğer böyle bir şey söylüyorsanız ya birilerinin sattığı senetleri toplamak istiyorsunuz ya da bildiğiniz bir sey var. Bu bir manipülasyondur.
Ben genel müdür olarak kendim senet bile alamazken onu bunu satıyorum diye bir şey yapmam imkansız. Böyle bir yorumu yapmak da bence suçtur.
Bugün birisi şunu söyleyemez, Koç Holding şuraya satılıyor diyemez. Benim senedim var Koç Holding de ben o senedi satarsam ne olacak? Biz konuşamayız böyle şeyleri hiç kimse konuşamaz eğer elinizde bir deliliniz yoksa bu böyle satılmıştır diye konuşursanız bu suçtur. Bu insanları gaza getirmektir. Böyle olmamalıdır. Bu riske girer yani. O yüzden bu tür konularda kanunla ilgili konularda ben cevap vermem veremem de.”

Liman inşaatında görevli mühendis intihar etti Liman inşaatında görevli mühendis intihar etti


“YEŞİLK ÇELİK” VURGUSU
Konuşmasında 'Yeşil Dönüşüm Yolculuğu'' konusuna da değinen Peker  ERDEMİR’in güncel projeleri ve hedefleri hakkında bilgi vererek, “ERDEMİR'in önümüzdeki günlerde önemli bir projeye imza atacak. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Türkiye gündemine taşınacak bir çalışma. Bunun için biraz bekleyeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi