Ereğli

Ereğli’den işçi alınmıyor, Milletvekillerinin yandaşları alınıyor…

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli'den işçi almıyorsun. Alıyorsun milletvekillerinin yandaşlarını, torpille alıyorsun. Ama diğerlerini siyasi ağırlığı olan Karabük, Kırıkkale, Ankara gibi yerlerden alıyorsun. Mühendisleri de öyle yapıyorsun. Almayacaksın da. İstihdam falan yapmıyorsun. Kendi çıkarttığı verilerde 2012'de 4 bin 732 çalışıyor, özel endüstri bölgesi ilan edildiği gün sayı 3 bin 969'a düşmüş vaziyette. Kendin yayınladın bu verileri oradan alıyorum. Şuanda içeride büyük kargaşalar var, çift maaş alanlar, EYT’liler, OYPA 20 senenin üzerinde daha hala kadroya geçmedi. Takas olmuyor. Mühendisler, belediyedekilerden daha az maaş alıyoruz diye ayrılmaya başladı. Bunları bilmiyormuyuz, bizi ayakta uyuyor mu sanıyorsunuz? Bunları Ankara’dan öğrenmiyoruz, buradan öğreniyoruz. 2 tane mühendis arkadaşı çağırın, anlatacaklar.

‘Ben diyor, filitreleri kapatmıyorum’ diyor. Yav bir insan filitreleri kapatabilir mi? Öyle bir şey söylemiyoruz ki sana, niye yalpa yapıyorsun Aşkın. Ben sevgili dostum, arkadaşım, kardeşim. Sen iyi bir çocuktun, nasıl oldu, senide bu durumlara getirdiler mi? Filitreler çok pahalı bir meta. Ta devlet zamanından beri uğraşıyorum bu işlerle. Bunlar çok pahalı olduğu için miadı dolduğu zaman değiştirmiyorsun, kapatırmı bir insan. Sana ben öyle bir şey diyebilirmiyim. Ya Aşkın’cım senin gibi temiz bir insanı da yetiştiriyorlar. Ama beceremiyorsun bu işleri. 

-BİSKİVÜ FABRİKASI MI BURASI-   

Aşkın bey öyle bir anlatıyor ki cevher stoklarından çıkan tozları, Göztepe'ye gelen sarı tozları, balkonlardaki tozları. Ben 25 yıldır bunları dinliyorum, ‘Üzerine teraslama yapacağız, bu tozlar çıkmayacak’ diye. Yapmıyorsun. Halk sağlığını düşünmüyorsun. Benim çaycımın ağabeyi lösemi oldu. Her gün hasta vakaları artıyor. İnsan sağlığına bakmıyorlar sadece para para. Öyle bir anlatıyor ki ‘Ereğli'nin göbeğine sanki Erdemir ağır sanayisi kurulmamış’ da bisküvi fabrikası kurulmuş, bisküvi fabrikasından bahsediyor. Safmı sanıyorsun sen Ereğli halkını. Burası bisküvi fabrikası mı? Ağır sanayide mutlaka kirlilik olacak, bizde biliyoruz. Bildiğimiz halde bu belli bir normlarda olur, kabul etmiyorsan da çeker gidersin. Biz kabul etmişiz kalmışız ama siz bu normları şaşırdınız. Kerçep'in açıklandığına göre 180 gün solunum bozukluğu yaşamış Ereğli. Yani gaz salımları olmuş. Bunların hepsi yazıyor, Ankara'ya gitmeye gerek yok. Mahvedip diyetini de vermiyorlar. Halka dönük bir şey yapmıyorlar.