FEVKANİ BOMBASI

Yok öyle Gazze de insanlık dışı katliam yapan İsrail’in geliştirdiği yeni bir silah değil. Bu bomba Şehrimiz için tamamen yerli ve milli. Ama çok tehlikeli bir silah.

Akşam saatlerinde şehre düşen bu bombaya göre MKE Zonguldak Belediyesine Hurdaları toplamak benim görevim yetki bende hurdaları ben alırım şeklinde resmi yazıyı Zonguldak belediyesine gönderdi.

Yani devlet ‘bir dakika’ dedi.

Günlerdir yıkılmamak için direnen sessiz bir feryat içinde olan, beton kısımları kırılırken içinden demirlerinin sağlamlığını herkese göstererek sağlamlığını anlatmaya çalışan, küçük makinelere karşı sağlamlığı ile direnen ve büyük makineler ile yıkımı yapılacak denilen, korkulukları kesilip alınırken bütün görenleri hüzünlendiren adeta sessiz bir şekilde şehrimizden yardım bekleyerek imdat diye haykıran fevkani için Devletten MKE’den bir ses geldi.

Eğer söylenen yazı geldi ise bu saatten itibaren sökülen yıkılan kamyonlara yüklenerek şehirden kaçırılan her hurda demir yada çelik parçası devletten kaçırılmış demektir.

Şehirden çıkarılan her hurda yüklü kamyon devletten kaçırılıyor demektir. Bu şehirden çekip alınan bu hurdalar ihale dosyası içinden çıkarılan evraklara benzemez.

İhaleyi bir otomobil fiyatına alan firma bu yazının gerekleri yerine getirilene kadar derhal işi durdurmalı çalışmayı kesmelidir.

En önemlisi tek bir kamyonu dahi hurda yüklü olarak dışarı çıkarı çıkarmamalıdır.

Bu konuda firmanın denetimi hem Belediye hem Valilik tarafından göz açtırılmadan yapılmalı ve kamu zararına izin verilmemelidir.

Eğer bu yazı varsa sayın Valimizin de konunun takipçisi olacağından şüphemiz yok. Devletin talebi böyle ise gereği yapılmalıdır.

Bugünden itibaren bu konu net şekilde açıklığa kavuşup gereği yapılana kadar Zonguldak halkının gözü kulağı Fevkani köprüsünden alınacak koparılacak hurdaların üzerinde olacaktır.

Firmada hurda taşıyıp şehir dışına çıkararak suç işlememeli sorumluluk altına girmemelidir. Belediyemiz elbette kamu yararını göz ardı etmeyecek bürokratlarla doludur onlarda Başkanları ile birlikte gereği neyse onu yapacaklardır.

Yasalar yönetmelikler ve Kurumlarımız bunun için vardır.