Fevkani Köprüsü ile vedalaşacak mıyız?

Fevkani köprüsünün yıkım ihalesini yaptı Zonguldak Belediyesi.

Siz bu teknoloji ile bu çağda Köprü için güçlendirilme mümkün değil muhakkak yıkılması gerekiyor diyenlere inanıyor musunuz?

Yıkım tehlikesi var ama köprünün üzerinde her tarafında 2 sıra araç park edilmesine müsaade ediliyor.

İnanılacak şey mi bu?

“Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz yıkacak diyenlere inanmayın sakın” diyerek oy isteyip, sonra ben yıkmıyorum bakanlık yıkıyor diyenlere  bu halkın tekrar inanacağına ihtimal veriyor musunuz?

Yıkım İhalesini Zonguldak Belediyesi yapıyor. Başkan ben yıkmıyorum diyor. 2023 senesinde “yıkımı mecbur güçlendirilmesi mümkün değil” diyor inanıyor musunuz?

İhale yapılırken herkesin katılabileceği her firmanın teklif verebileceği bir ihale yöntemi yerine tüm ülkede parmakla sayılabilecek sayıda firmada bulunan belgeye sahip firmaların katılabileceği bir ihale neden tercih edilir anlayabiliyor musunuz?

Basına düşen internet sitelerinde yer alan haberlere göre  ihalede eksik evrak konusunda çıkan kargaşanın doğru olma ihtimalini düşünebiliyor musunuz?

Evrak eksik diye teklifi alınmayan bir firma var evraklarımı eksiksiz teslim ettim diyen bir firma var. Hata bende diyen Belediyenin bir memuru var ve teklifi buna rağmen almayan bir başkan var bunların yaşanmasının doğru olma ihtimali var mı sizce?

Şehirde Fevkani köprüsü sadece 2000 ton demir hurda değildir diyenler var. Buda ilginç tabi eğer bu kadar hurdası varsa ihale edilen rakam tartışılır yarın .

Bugün teknik bir eleman olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da köprünün yıkılmasının yanlış olacağı yönünde açıklama yaptı. Daha onlarca kişi var işin uzmanı köprü yıkılmamalı diyen ama dinleyen yok muhatap yok.

Gittiği bilinen kaybedileceği görünen bir makamı kurtarma için son bir ümit olarak görülen köprü yıkımı ile aslında şehir rezalete adım atıyor. Kaybetmeyi kolaylaştırıcı bir rol üstleneceğini bile göremeyenler gözlerini karartmış durumda.

Bir de yancılar var hatta bazıları da meclis üyesi olan, yanlış yapılan işe bu yanlış yapmayın diyebilenlere, bir slogan ezberlemişler “Bu kafa hizmete engel olan bir kafa” diyerek sindirmeye çalışıyorlar.

Sorsan “Ne faydası olacak anlat” desen tek cümle ezberlemişler efendim şehrin önünü açacaklarmış köprü yıkarak. Nasıl olacak anlat desen 3 cümle kuramazlar.

Bu arada yıkmayacağız diyerek oy istedikten sonra yıkıma karar veren Başkanını, köprüyü yıkacağız dedik seçimi kaybettik, yine yıkacağız   deseydik kimse oy vermezdi diye savunan milletvekili bugün yok artık.

Birileri dur demeli iş işten geçmeden.