Fevkani Köprüsünün hurdası 30 Milyon çıkarsa ne yapacaksın?

Düşünebiliyor musunuz 6 ay sonra hiçbir yetkisi kalmayacağı kendi partilileri tarafından bile görülen kendi Genel merkezleri tarafından yapılan araştırmalarda da sabit olan tecrübesiz genç bir başkan köprüyü yıkacağım diye tutturarak şehrin geleceği ile oynayabiliyor.

Hiçbir bilimsel yanı olmayan yaklaşımlarla kimseyi dinlemeden ve ben yıkmıyorum Bakanlık yıkıyor komedyası ile de sorumluluktan da kaçarak her şeyi ve herkesi organize ederek gözü kara bir şekilde şehrin merkezine geri dönüşümü çok zor bir ulaşım sorunu bombasını atmaya gayret ediyor.

Yıkım tehlikesi var güçlendirilemez mecburen yıkılması gerekiyor diyerek de vizyonun sınırlarını ortaya koyup daha önce örneklerini yaşadığımız doktor Belediye Başkanlarının bu işi iyi beceremediği görüşünü adeta perçinliyor.

Şehrin hafızası, endüstri mirası, yaşayan kentin tanığı, üzerinde yaşanan hatıralar, filmlere konu olan bir köprü gibi kavramlar ne kadar uzak sayın başkana farkında mısınız? Hadi bunları değersiz saydın şehrin trafiği ne olacak hiç mi düşünmüyorsun sayın Başkan.

Bu işten anlayanlar değerlendirme yapanlar diyor ki 3,5 milyon tl karşılığı hurdasını verdiğin köprünün korkuluklarını yeniden yapmaya kalksan o parayla yapamazsın.

Neden herkese açık bir ihale ile yapılmadı bu ille de yıkacağım ihalesi. Y1 firmalarına açılan ve şartnamede makine parkına kadar belirtilen ihale ile 3,5 milyon liraya verilen hurdalar köprü yıkılınca farz edelim 30 milyon değerinde çıktı. Ben ne yaptım diyecek misin vicdanın sızlayacak mı? Hurdalar çıkınca kaç bin ton olduğunu tespit etmeyi çıkan hurdayı tartmayı düşünüyor musun?

Köprüyü yıkmadan önce Ankara köprüsü yanında yapılan yeni köprüde bittikten sonra köprüyü trafiğe kapatıp trafik akışının nasıl olabileceğini izdiham olup olmayacağını görmek için bir deneme yapmak aklınıza gelmiyor mu?

Gelelim vahim olan söylentiye. Belediye Başkanımız köprü yıkımına başlayınca Zonguldak halkı eğer belediye iktidar partisinden giderse buralar yapılamaz diye o rezaletten kurtulmak için mecburen tekrar Selim Başkana oy vermek zorunda kalacak böylece Belediye seçimi tekrar kazanılacak.

Eyvah eğer bu düşünce söylentiden öte bir şey ise Zonguldak halkını hiç tanımamışsınız demektir. Kızılay sodası da dağıtsanız bunu sindiremez. Köprü kalkınca çekilecek eziyet sadece Zonguldak merkezini de etkilemez. Yakın ilçe Belediyelere de etkisi olur.

Sağduyu bu şehir hepimizin Başka Zonguldak yok.