Zonguldak

Fevkani’yi yıkanlar yaşanan keşmekeşin baş sorumlusudur

Önceki gün Zonguldak Çevre Yolunda feci şekilde hayatını kaybeden İbrahim Poyraz’ın talihsiz ölümü Fevkani Köprüsü’nün yıkım tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural,  “Halkımız araçla veya yaya olarak nereden geçilecek, nasıl gidilecek hususunda hala kafa karışıklığı yaşıyor, yönünü şaşırıyor ve tehlikelerle burun buruna kalıyor. Fevkani köprüyü kimseye sormadan, toplumun görüşünü almadan şaibelerle dolu bir süreç içinde yıkanlar, onay verenler yaşanan keşmekeşin baş sorumlusudurlar” diyerek kentin tüm itirazlarına köprüyü şaibeli bir ihaleyle yıkan önce Dönem Belediye Başkanı Selim Alan’ı hedef aldı.

Dural, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Çevre yolunda tırın çarpması sonucunda İbrahim Poyraz abiyi kaybettik. Geçtiğimiz hafta bizi ziyaret etmiş, güzel bir sohbet gerçekleştirmiş ve yine buluşmak üzere sözleşmiştik. Son görüşmemizmiş. Mekânın cennet olsun İbrahim abi.

Fevkani köprüsünün yıkılmaması için hep birlikte mücadele verdik, engelleyemedik. Geldiğimiz noktada 5 kollu ahtapot yapısıyla mühendislik harikası, endüstriyel miras olan köprünün şehrin trafik yükünü azalttığı, araç ve yaya akışını düzenlediği gerçeği tüm açıklığı ile ortaya çıkıyor.

Ömrünü Zonguldak’ta geçirmiş olan bizler dahi yeni yol güzergâhına ve düzenine alışamadık. Halkımız araçla veya yaya olarak nereden geçilecek ,nasıl gidilecek hususunda hala kafa karışıklığı yaşıyor, yönünü şaşırıyor ve tehlikelerle burun buruna kalıyor. Fevkani köprüyü kimseye sormadan, toplumun görüşünü almadan şaibelerle dolu bir süreç içinde yıkanlar, onay verenler yaşanan keşmekeşin baş sorumlusudurlar.

İktidarın Zonguldak temsilcilerine soruyoruz; Zonguldak’ta işler hep çok yavaş ilerlemek zorunda mıdır?

Köprüyü süratle yıkarken gösterilen dirayet ve hız diğer kamu projelerinin bitirilme noktasında neden gösterilmemektedir?

Dere ıslah projesi ne zaman bitecek? Neden son derece yavaş ilerliyor? Dere ıslah projesi çevresinde ve şehrin bir çok noktasında hatalı araç parklanmalarına neden göz yumuluyor, engellenemiyor. Vatandaşlar adeta araçların ve inşaat malzemelerinin arasında Safari yapar hale geldi.

Hala lavuar alanının yüzde otuzunun bittiğini açıklıyorsunuz, bu proje ne zaman sonlanacak? Kozlu yolunda “EDS”talebimizi yineliyoruz.Neden bu sistem Kozlu yoluna kurulmuyor? Kozlu istikametinde radar denetimi olmadığı anlarda araçların hız sınırına uymadığına defalarca şahit oluyoruz. Canların yitip gitmesi de tedbirlerin hızlıca alınması için yeterli bir sebep değil midir? Cumhuriyet Halk Partisi örgütü karar alıcı tüm kesimlerle görüşmeye, sürece katkı sunmaya, insiyatif almaya tüm samimiyetiyle hazırdır, yönettiğimiz belediyeler ile sürekli iletişim halindedir.