Murat Sesli, Özel Endüstri ilan edilmesini öngören kararın iptali için dava açtı Murat Sesli, Özel Endüstri ilan edilmesini öngören kararın iptali için dava açtı

Halkın gıda ihtiyaçlarını akşam pazarından temin ettiğini belirten CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, “Sevgili Ereğlili hemşerilerimiz; Bizler spora ve ülkemizin neresinde olursa olsun hiçbir yatırıma asla karşı değiliz.

Fakat kamuda tasarruf tedbirleri ısrarla artırılırken, vatandaş sürekli kemer sıkmaya zorlanırken, en düşük emekli maaşını 10.000 TL yapabilmek için türlü cambazlıklar yapılmaya çalışılırken, her geçen gün tüm vatandaşlarımızın  alım gücü erirken, TÜİK enflasyonu memur ve emeklinin maaş alacağı aylarda düşürebildiği en az değere düşürürken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız halen çadırlarda ve konteynır evlerde yaşamak zorunda bırakılırken, Diyanet işleri başkanlığı ucuz alabilsin diye vatandaşımıza akşam saatlerinde pazara gidin diye öğüt verdiği böyle bir süreçte Ereğli’mizde okçuluk salonunun 7.190.000 TL ye ihale edilmesine bir anlam veremiyoruz. Bu kadar derdin sorunun arasında her şey bitti tek derdimiz okçuluk salonumu kaldı. İnsanlarımız evlerine ekmek götüremiyorken, Köylerde halen su, yol, kanalizasyon problemleri varken, çöpler dahi toplanamıyorken tek derdimizin okçuluk salonu olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaşların hala çadırda kaldığını hatırlatan Kocamanoğlu, Ereğli’ye yapılacak Okçuluk Salonu ihalesinin iptal edilmesini isterken, “Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak bu ihalenin derhal iptal edilmesini buraya ayrılan kaynağın Ereğli’mizde yarım kalan hükümet konağı emniyet binası  inşaatına, deprem bölgemizde zor koşullarda yaşayan vatandaşlarımızın daha insani şartlarda yaşayabilmesi için kalıcı konut yapımında kullanılmak üzere deprem bölgesine aktarılmasına, köylerimizde artık ciddi halde sorun haline gelen kanalizasyon problemlerinin sağlıklı bir çözüme kavuşturulması için kullanılmasından yanayız.

Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi  Milletvekili Sayın Saffet Bozkurt’a, Adalet ve Kalkınma Partisi  İl Başkanı Sayın Mustafa Çağlayan’a, Adalet ve Kalkınma Partisi  ilçe Başkanı Sayın Mücahit Andiç’e ve sayın Valimizi göreve davet ediyoruz vatandaşlarımızın çok büyük sorunları varken belli bir zümrenin isteği doğrultusunda gerçekleştirilecek olan bu projenin derhal iptal edilmesi talep ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi