Zonguldak

İşçi alımında torpil iddiasına CHP'den tepki: Vicdanınız rahat mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında İl Özel İdaresi işçi alımlarındaki torpil iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul,  CHP'li Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl yönetim kurulu üyeleri de basın toplantısında CHP İl Başkanı Devrim Dural'a eşlik etti.

Vali beyin sözlerinin gerçeklerle örtüşmediğini gördük

CHP İl Başkanı Devrim Dural, burada yaptığı konuşmada, Zonguldak'ta AKP'li yöneticilerin akraba ve yakınlarının İl Özel İdaresi'nde işe alınanlar listesinde adı geçmesine dair tepki gösterdi.


Dural, kamuoyunda dile getirilen isimlerin çoğunun AKP' ile bağlantılı olduğunu belirterek, “Biz Vali Bey’in sözüne inandık ve bu konuda kendisine güvendik. İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte bir açıklama yapacağız. Ancak şu ana kadar gelinen noktada, sayın valimizin açıklamalarıyla gerçek durumun örtüşmediğini görüyoruz. Bu konuda üzüntülerimizi ifade ediyoruz ve kamuoyuna aydınlatıcı bir bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

İl Başkanı Dural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Listede damatlar, yeğenler, akrabalar, parti üyeleri yer alıyor. Bu kadar tesadüf bir araya gelemez. Bu durum, hayatın ve hukukun doğal akışına uygun değil.”

Vicdanınız rahat mı?

Konuşmasının sonunda Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na da çağrı yapan İl Başkanı  Dural, şunları söyledi:

“Bu torpil iddiaları hakkında doyurucu açıklamalar yapılması zorunludur. İnsanlar bu süreçte haklarını helal etmiyor. Başınızı yastığa koyduğunuzda vicdanen rahat mısınız?"

 

Altundaş: Necdet Karaveli’nin sözüne inandık

Dural, daha sonra sözü İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Şenduran Altundaş'a bıraktı. CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Altundaş da, AKP'li İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'nin mecliste yaptığı konuşmada İl Özel İdaresine alınacak 30  işçinin liyakata uygun şekilde işe alınacağını hatırlatarak, “Biz de inandık, uyarlar diye düşündük. Gördük ki, liyakatın damat, enişte ve akrabalar üzerinden yürüdüğünü gördük. Bin 353 kişiye diktiler oraya... Madem böyle yapacaktınız insanları oraya niye dikmenin ne anlamı vardı" dedi.