"Güçlü lobi ve sermaye kazandı, Ereğli halkı yok sayıldı" "Güçlü lobi ve sermaye kazandı, Ereğli halkı yok sayıldı"

Dr. Evrim Balbaloğlu, İYİ Parti’den istifa eden eski ilçe başkanı Yasemin Erdoğan ve çok sayıda partiliyle birlikte CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütüne gelerek üye oldu.

Balbaloğlu, CHP’ye güç katmaya geldiklerini söyledi. Balbaloğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine çok teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım burada olmaktan çok mutlu, onurlu ve gururluyuz. Bir nevi Genel Başkanımızın da dediği gibi baba ocağındayız. Cumhuriyet Halk Partisi’ne güç katmaya geldik. İnşallah inanıyorum ki, en yakın seçimde CHP’yi iktidara taşıyacağız. Bu iktidarla birlikte milletimiz hak ettiği refaha ve bağımsız adalete kavuşacak. Tekrardan burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu camiada olmak benim için onur ve şereftir. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

İYİ Parti’de  ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2023 genel seçimlerinde Zonguldak 1. Sıra milletvekili adayı olan, 2024 yerel seçimlerinde Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan ve yönetimiyle birlikte istifa etmişti.

İlçe Başkanı olmak için mezardaki ölüleri partiye üye yapan Evrim Balbaloğlu, personeline tacizde bulunduğu için ceza alan AK Parti’nin ihraç ettiği Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ı İYİ Parti’ye transfer etmişti.

Editör: Haber Merkezi