Avukatların hakları için kurulan BARO’ların farklı amaçlara hizmet etmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Av. Tarık Demir yaptığı yazılı açıklamada, “Zonguldak Zafer Partisi İl Teşkilatı olarak İstanbul Barosu seçimlerini seçimlerini yakından takip ettik. Avukatların meslek örgütü olan baroların avukat haklarını korumak ve geliştirmek haricinde hem kendi içinde hem de ülke çapında bir siyasete dönüştüğü gözlenmektedir. Avukat hakları için kurulan bu örgütlerin farklı amaçlara hizmet etmesinin önüne geçilmelidir.

İstanbul Baro Başkanlığı görevi için düşük bir katılımla seçilen Kaboğlu seçim sonrası ilk konuşmasında meslek örgütü başkanından ziyade bir politikacı gibi anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk üç maddesini hedef almıştır. Zafer Partisi olarak bir anayasa profesörü olan kendilerine anayasanın 3. Maddesini hatırlatıyoruz. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bizde Zafer Partisi olarak bu bütünlük ile problemi olanların tam karşısında yer alıyoruz.

Seçim sonrası ayrıştırma politikalarının bir ürünü olan Ankara Barosu seçimlerinde de gördüğümüz provokatör kişiler tarafından terör örgütü elebaşı bebek katili abdullah öcalan tarafından söylenmiş ‘’Jin Jiyan Azadi’’ sloganları eşiğinde halay çekilerek kutlamalar yapılmıştır. Meslek faaliyetleri çerçevesinde bütünleşmesi gereken baroda daha ilk günden ayrıştırıcı politikalar izlenmiştir. Barolar birliktelikten güç alan bir yapıyken daha ilk günden üçüncü bir baronun kurulması fikir ve tartışmalarına yol açarak amacına hizmet etmekten uzaklaşmıştır.

Basın mensupları, Gazeteciler Günü'nde eylem yaptı Basın mensupları, Gazeteciler Günü'nde eylem yaptı

Bugün demokratik usullerle seçilen baro yönetimine bu provokatör kişilerden ayrışması ve Türk milletinin bütünleyici politikalarına sahip çıkılması gerektiğini hatırlatıyoruz. İzmir ve Ankara seçimlerinde de bu sloganı kullanmak suretiyle ortaya çıkan bölücü terör örgütü yandaşlarını da uyarıyoruz Türk milliyetçisi bizler, üniter ve milli Türkiye Cumhuriyetine düşmanlık yapan kim varsa tam karşısındayız ve hep olmaya da devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi