Zonguldak

Kent Konseyi'nde neler oluyor?

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, seçim kararı aldıklarını ve 15 Eylül’e kadar seçimi gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kent konseyi Başkanı Mustafa Bilge kent konseyi genel kurulu yapılacağını açıkladı. Bilge açıklamasında “Seçim kararı aldık. Genel Kurula gideceğiz. Kent Konseyleri belediyeler kanuna göre kurulmuştur. Kent konseyinin disiplin kurulu yoktur. Biz yönetimi seçildik. Belediye başkanı bize genel sekreter atıyor. Bizim her attığımız adımdan belediyenin haberi var. Bizim seçimler niye gitmedik. Yerel seçimlerden sonra seçime gitmek zorundayız. Fakat genel sekretere sorduk. Kent konseyi aktif çalışıyorsa sürenizi doldurun” dedi.

Bilge, “Ayrıca Ayın 15’ine kadar kongreyi yapmak istiyorum. Bir tarih belirleyeceğiz. 5-6 ayımız daha vardı seçime. Bugün seçime gitmek 500-600 milyara patlar. Ben seçimi yapsaydım seçimi açık ara alırdım’ diye ekledi.

Bu arada kent konseyi Genel Sekreteri Fulya Aydın’ın geçtiğimiz hafta Hülya Koçyiğit etkinliği öncesi Belediye Başkanı ile görüşmesi sonrası Genel sekreterlikten istifa ettiği öğrenildi. Aydın istifasını whatsaap grubundan tüm kent konseyi üyelerine duyurdu.

Mustafa Bilge’nin açıklamasına göre; kent konseyi yönetmeliğine göre Belediye seçimleri sonrası 3 ay içinde kent konseyi seçimi yapılması gerekirken uzun yıllardır genel sekreterlik görevini yürüten Fulya Aydın’ın “Siz devam edin sürenizi doldurun” sözlerine neye göre sarf ettiği merak konusu oldu.

Önceki Belediye Başkanı Selim Alan’a olan tepki nedeniyle Kent Konseyi Başkanı seçilen Mustafa Bilge’nin ise seçim masrafının 500-600 bin olarak açıklaması kafalarda soru işaretine neden oldu.