CHP İlçe Başkanı Kocamanoğlu, yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde en önemli harç olan Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünü kutluyoruz.

Birinci Dünya Savaşı sonuçları ve koşullarını kendilerine basamak yaparak işgalci zihniyetlerini Anadolu, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de de yaşatmaya çalışan emperyalist devletlere karşı kazanılan muharebe zaferleri, bu hevesleri boşa çıkarmıştı. Savaşla ve kan dökerek elde edemedikleri Türk topraklarını çeşitli kapitülasyonlar ve baskılarla sindirmeye çalışanlara karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının sergiledikleri dik duruş ve diplomatik dirayet, Lozan Barış Antlaşması masasında da varlığını hissettirmişti.

Boğazlar meselesi başta olmak üzere, Türk yurdunda sergilenmek istenen emperyalist senaryoya en güzel cevabın verildiği bu antlaşmanın yıldönümünde yüreklerimizde taşıdığımız haklı gurur hepimizin ortak duygusudur.

Bu duygu ve düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünün her bir vatan evladı için kutlu olmasını diliyorum.

BEUN İlahiyat Fakültesi 2024-2025 akademik yılı genel kurul toplantısı gerçekleştirildi BEUN İlahiyat Fakültesi 2024-2025 akademik yılı genel kurul toplantısı gerçekleştirildi

Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!”

Editör: Haber Merkezi