Kdz. Ereğli Belediyesi eski Belediye Başkanı Murat Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptali ve  yürütmeyi durdurması için dava açmıştı.

Ereğli Belediyesi eski Başkanı Murat Sesli 28 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesini öngören 8861 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı kararının iptal ve yürütmeyi durdurma için Avukatı Mehmet Ünal ile Kdz. Ereğli Adliyesi’ne giderek resmi başvuru dilekçesi vermesinin ardından Ahos Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı düzenleyen Murat Sesli’nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Ereğli çocuğumu dediğimiz birisi milletvekili oldu. Ama maalesef Saffet bozkurt fos çıkmıştır. Ereğli’nin menfaatlerini gözetmesi için seçtiğimiz Millletvekili Ereğli’yi yok saymıştır, yazıklar olsun. Ereğli’nin geleceğini karartacak olan karar maalesef verildi. ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmemesi gerektiğini söylemiştim. Hiç kimseden ses çıkmıyor, Ereğli hiç kimsenin umurunda değil. Ereğli halkını temsil edenlerin, halkın menfaatlerini temsil edenler, kedi misali oldu. Çünkü suçlular. Ereğli’nin geleceği karartıldı.

Zonguldak Ereğli Karayolunda Kaza: 2 Yaralı Zonguldak Ereğli Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Bende bu durumda sesli düşünüyorum. Demek ki bunlar kendi menfaatlerini Ereğli menfaatlerinin üzerinde görüyorlar. Ereğli sevdalısı olduğunu iddia edenler, sadece OYAK’ın işine yarayacak bu kararın iptali için dava açtım. Hani Ereğli çocukları nerede, Aşkım Ereğli diyenler nerede?

Editör: Haber Merkezi