Kilimli

Öğrenci servisi faciasında 2 sanığa hapis cezası istendi

Zonguldak'ta bir öğrencinin öldüğü 18 öğrencinin yaralandığı öğrenci servisi kazasında Cumhuriyet Savcısı sunduğu mütalaa ile iki sanık hakkında hapis cezası talep etti.

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 2022 yılında Fikret B. (67) yönetimindeki 67 AT 873 plakalı midibüs, sürücünün kontrolü kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Kazada lise öğrencisi Büşra Akın yaşamını yitirirken, 18 öğrenci yaralandı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya tutuksuz sanıklar arasında bulunan araç sahibi Ramazan A. (33), babası Müslüm A. (68), taraf avukatları ve mağdurlardan Senanur O. ile O.O. babası katılım sağladı.

Sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora itiraz ederek, “Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporu kabul etmiyoruz. Mahkeme tarafından rapor düzenlenmesine dair verilen ara karar doğrultusunda hazırlık yapılmadığını düşünüyoruz. Diğer sanık Fikret B.’nin kazadan önce terlediği ve rahatsızlandığı yönündeki mağdur ifadeleri dikkate alınmamıştır” şeklinde savunma yaptı.

Cumhuriyet Savcısı, dosya kapsamındaki deliller ve raporların yeterli olduğunu belirterek, yeniden rapor alınmasına gerek olmadığını ifade etti. Mahkeme de yeniden rapor alınması talebini reddetti.

Savcı, sanık Müslüm A.'nın beraatini talep ederken, araç sahibi Ramazan A. ve şoför Fikret B. için "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçlarından hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme, mağdurların dinlenmesi ve raporlarla ilgili beyanların alınması amacıyla duruşmayı 29 Kasım'a erteledi.