Sosyal medyada oluşturduğu “Zonguldak Nostalji sayfası” ile Zonguldak’a ışık tutan Yüksel Yıldırım, şoför esnafının Zonguldak Belediyesinin 2025 yılı için rüsum bedellerine yaptığı fahiş zamlara karşı kontak kapatma eylemini değerlendirdi.

Yıldırım, “Oy yoksa hizmet yok” diye tehdit edilen bir belediyenin görevi teslim aldığı durum belli iken başka nasıl bir çözümle şehri yöneteceğini hesaplıyoruz.  Sorunun asıl kaynağının rüsum ücretleri olmadığını ne zaman anlayıp kontak kapatacağız!” diye sorguladı.

İşte Yüksel Yıldırım’ın o paylaşımı;

 “Oy yoksa hizmet yok” diye tehdit edilen bir Belediyenin şehri nasıl yönetmesini bekliyorsunuz?

Ekmeğini şoförlük yaparak, kravatsız direksiyona geçmeyen bir babanın oğlu olarak şoförlerin kontak kapama protestosuna katılıyorum.

Çok geç kalınmış ve de yanlış bir zamanda alınmış bir karar!

Şoförler neyi protesto etmek için böyle bir karar aldılar?

Zonguldak Belediyesi tarafından rüsum ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için.

Üç dört yıldır devam eden bir moda vardı.

Akaryakıta yapılacak zamlar, iki gün önceden haber veriliyordu ve araç sahipleri, bir gün sonra daha pahalı akaryakıt almamak için benzinlikler önünde kuyruklar oluşturup, dakikalarca sıra beklerken kontak kapatıyorlardı.

Fahiş zamlar kontak kapattı: Olan vatandaşa oldu! Fahiş zamlar kontak kapattı: Olan vatandaşa oldu!

O zaman da konuyu farklı bir dille örneklemiştim.

Hani hazinede para kalmayınca padişahın köprü geçiş vergisi aldığı meşhur hikâye vardır ya: O hikâyeye uyarlayarak bir ironi yapmıştım:

“Aksamları akaryakıt kuyruğu çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, fazladan bir pompacı daha koysanız da rahatlasak...”

Araç sahiplerinin yapılan peş peşe fahiş zamlara karşı çözümü fazladan pompacı aramakta bulma ironisi.

O gün yapmadıkları kontak kapama eylemini, şimdi Zonguldak Belediyesi tarafından rüsum ücretlerine yapılan zamma karşı yapıyorlar.

Yıllardır süregelen yanlış yöntemler, kraldan çok kralcı, doğru yerine güçten yana olmak geleneği bu işte de kendini göstermiş.

“Oy yoksa hizmet yok” diye tehdit edilen bir belediyenin görevi teslim aldığı durum belli iken başka nasıl bir çözümle şehri yöneteceğini hesaplıyoruz.

Sorunun asıl kaynağının rüsum ücretleri olmadığını ne zaman anlayıp kontak kapatacağız!

Editör: Haber Merkezi