Zonguldak Kömürspor’a konaklama darbesi! Zonguldak Kömürspor’a konaklama darbesi!

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Zonguldak Yeşil Çam Film Günleri’ etkinliğinden desteğini çekmesi Tüketici Hakları Zonguldak Şube tarafından yerinde bir karar olarak yorumlandı.

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, “Böylesine sıkıntılı bir süreçte Belediyeler borç içinde iken ve halkın en temel ihtiyaçlarına bunca zamlar yapılmışken Belediye başkanının Kent Konseyinin bu konudaki Talebinin karşılamamasın doğru ve yerinde karar olarak görüyoruz” dedi.

Topaloğlu yaptığı açıklamada, “İlimizde düzenlenecek olan Zonguldak filim günleri etkinliği'ne  Zonguldak belediyesinin destek vermemesi Zonguldak kent konseyi başkanı tarafından eleştiri konusu yapılarak Kamuoyunda paylaşılmıştır. Belediyeler Sonuçta biz Tüketicilerden toplanan paralarla hizmet eden kurumlardır. Belediye başkanları da kendilerine emanet edilen bu paraları halkın çıkarları doğrultusunda onların ihtiyaçları için kullanmak zorundadırlar.

Böylesine sıkıntılı bir süreçte Belediyeler borç içinde iken ve halkın en temel ihtiyaçlarına bunca zamlar yapılmışken Belediye başkanının Kent Konseyinin bu konudaki Talebinin karşılamamasın doğru ve yerinde karar olarak görüyoruz.

Kentimize gelecek bir sanatçı için 220 Bin TL neden Zonguldak halkı veriyor. Bu Kent zaten bu ülkeye fazlasıyla katkı sunmuş. Yeri gelmiş bunu canıyla ödemiştir. Eğer bu kente bir sanatçı gelecekse onurla hiç bir ücret almadan gelmelidir. Bu Kent bunu çoktan hak etmiştir. Kent konseyinin görevi aşağıda yazılı gibi iken;

Kent konseyi, belediyeyle yakın diyalog içinde olan ancak kendi duruşunu koruyarak kentin sorunlarının konuşulmasına, tartışmasına ve ortaklaşılan çözümlerin takibinin yapılmasına katkı sağlayan bir kurumdur. Denilmektedir..

Diğer bir konu Kent konseylerinin görevi gezi düzenlemek, böylesi etkinliklerden çok kentin sorunlarını ortaya koyma çözüm üretme yerleridir. Bu anlamda Kent konseyi Zonguldak'ın sorunlarını ortaya koyma bunun çözümü için baskı ve kamuoyu oluşturma görevi vardır. Öncelikle bunu yerine getirmelidir.

Biz Tüketiciler olarak Belediye Başkanının bu tutumunu yerinde ve doğru buluyoruz.

Editör: Haber Merkezi