Çaycuma

Sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldığı iddia edilen Başsavcıya tepki...

Zonguldak Barosu, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz’in avukat sevgilisinin aralarında bir avukat ve bir askerin de bulunduğu beş eski sevgilisinin gözaltına aldırdığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bir yargı mensubuna yakışmayacak derecede keyfi ve özensiz bir şekilde yürütülen bu sürecin herkesi endişeye sevk ettiğine vurgu yapılarak, 
“Zonguldak Barosu olarak, hukuk güvenliğini bu şekilde ayaklar altına alacak tüm uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi,
bu hususta, başta HSK olmak üzere adli ve idari birimlere gerekli müracaatlarımızı yapacağımızı bilgilerinize sunarız” denildi. 

İşte o açıklama, “Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısının 11.09.2024 tarihinde; Baromuza kayıtlı bir meslektaşımızın evinde ve iş yerinde arama yaptırdığını, hakkında gözaltı kararı aldırdığını ve daha önemlisi meslektaşımızın gözaltı sürecinde nerede tutulduğu hususu başta olmak üzere dosya kapsamı hakkında ailesine ve müdafiisine hiçbir bilgi verilmediğini öğrenmemize müteakiben;
uzun süren uğraşlarımız sonrasında meslektaşımızın nerede tutulduğunu öğrendiğimizi, meslektaşımızın aynı günün akşamında ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını ifade etmek isteriz.

Yine benzer şekilde; bu olayın öncesinde aynı konuya ilişkin olarak başka bir meslektaşımızın yanında çalışan bir personeli ile ilgili olarak ofisinde arama yapılmıştır. Bu aramada sadece meslektaşımızın personelinin bilgisayarı ve masası aramaya konu edilmiş, bu kişi de aynı gün serbest bırakılmıştır.

Yaşanan olayın tüm kamuoyu tarafından son günlerde öğrenilmesi nedeniyle bu açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Zonguldak Barosu olarak, en başından sonuna kadar izahı olmayan bu sürecin, öğrendiğimiz andan itibaren takipçisi olduğumuzu bildiririz. Ancak o tarih itibariyle soruşturmanın seyrine etkide bulunmamak amacıyla kamuoyuna açıklama yapmadığımızı önemle ve özellikle belirtiriz. 

Aynı zamanda; soruşturmanın selametini de etkilememek adına malumumuz olan ayrıntıları kamuoyu ile paylaşamamakla birlikte; Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturma sürecini kendi görev ve yetki sahasında tutarak, amiri bulunduğu Cumhuriyet Savcısı aracılığıyla yürütmeye devam etmektedir. 

Bir yargı mensubuna yakışmayacak derecede keyfi ve özensiz bir şekilde yürütülen bu süreç; hemen hepimizi endişeye sevk etmiş ise de, Zonguldak Barosu olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ki süreçlerde de; hukuk güvenliğini bu şekilde ayaklar altına alacak tüm uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi,
bu hususta, başta HSK olmak üzere adli ve idari birimlere gerekli müracaatlarımızı yapacağımızı, sürecin en başından itibaren takipçisi olduğumuzu ve sonuna kadar da takipçisi olacağımızı önemle belirtir, bilgilerinize sunarız.”