Zonguldak

Sivil Yaşam’a Hibe desteği!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sivil Yaşam Topluluğu, Hibe almaya hak kazandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sivil Yaşam Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrenci topluluklarına destek olmak amacıyla başlatılan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek (ÜNİDES )1.Dönem programında "Akran Yaklaşımlı Eğitim Modülü" Projesi ile 100.000 Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Proje Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bülent Ecevit Üniversitesi ve SİYAMDER ortaklığında 5-9 Aralık tarihleri arasında farklı eğitim salonlarında eş zamanlı olarak Zonguldak Farabi Genç Ofiste gerçekleştirildi. 

Türkiye’nin farklı illerinden rağbet gören Proje 25 katılımcı ile tamamlandı. 

Proje açılışında Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Erhan YAVAŞ, Bülent Ecevit Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇEŞTEPE, Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Ayşe Seda ASLAN,  SİYAMDER Genel Sekreteri Zehra SAKARYA , SİYAMDER Eğitmenleri ve birçok Gençlik liderlerleri yer aldı. 
"Akran Yaklaşımlı Eğitim Modülleri" Projesi, gençlerin nitelikli bireyler olmalarını ve uluslararası düzeyde eşit potansiyele sahip olmalarını amaçlayan iki eğitim modülü sunmaktadır;
•Sivil Toplum 101
•Ekolojik Okuryazarlık
Eğitimlere katılan gençler, yaygın eğitim ve akran eğitimi teknikleri ile bilinçlendirilerek çevrelerindeki gençlere eğitim verebilecek bilgiye sahip oldular. 
Proje 2 alt ana başlık altında eş zamanlı farklı eğitim salonlarında gerçekleştirildi ;
Sivil Toplum 101 Eğitim Modülü;
Bu modül, gençleri sivil topluma katılmaya teşvik ederek temel sivil toplum kavramlarını öğretmeyi hedefleyerek ve sosyal sorumluluk bilincini artırarak topluma aktif katılımı teşvik eder. Üç alt modülden oluşur: 
Modül 1: Sivil Topluma Giriş: “Sivil Toplum Nedir?”, “Sivil Alanın Etkisi”, “STK’ların Özellikleri”, “Devlet-Sivil Toplum İlişkisi” ve “STK’ların Türleri” gibi temel konuları ele alır. 
Modül 2: Gençlik Politikaları: “Gençlik Çalışması Nedir?”, “Ulusal Gençlik Politikası”, “Gençlik Çalışmalarını Destekleyici Kurum ve Süreçler” gibi konuları kapsar. 
Modül 3: Kişisel Gelişim: “Profesyonel Gönüllülük Unsurları”, “Liderlik”, “CV ve Motivasyon Mektubu Yazımı”, “Zaman ve Kriz Yönetimi” gibi konulara değinir. 
 
 Diğer ana modül olan Ekolojik Okuryazarlık Modülü ise:Gençlerin çevre bilincini artırmayı, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konularda bilgi edinmelerini ve karbon ayak izi hesaplama gibi beceriler kazanmalarını sağladı.
Sivil Yaşam Topluluğunun aldığı hibe, gençlik alanında yapılan çalışmaları destekleyen önemli bir adımdır. Bu destek, gençlerin sosyal, kişisel gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda topluma da fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine olanak tanır. 

Sonuç olarak, Sivil Yaşam Topluluğunun ÜNİDES programında elde ettiği başarı, gençlerin desteklenmesi ve gelişimine yönelik önemli adımlardan biridir. 

Bu tür projelerin devam etmesi ve gençlerin potansiyellerinin ortaya çıkarılması, toplumun daha güçlü ve bilinçli bir geleceğe hazırlanmasına katkı sağlayacaktır.