Tilkinin Kuyruğu

Herkesin bildiği o fıkrayı yani tilkinin kuyruğunun kaç metre olduğu ile ilgili fıkrayı anlatmayacağım. Peki nerden çıktı bu başlık diyeceksiniz. Bende bilmiyorum dün gece bir anket yayınlanıp liman içerisindeki Kardemir’e ait kömür depoları kaldırılsın mı şeklinde. Sonrada yandan çarklı olarak vay efendim ne büyük bir iş yaptı diye malum neşriyatlar. Bugünde kasetim varmış yayınlamayan namerttir şovu. Bunları görünce nedense tilkinin kuyruğu fıkrası geldi aklıma.

Kaseti var diye ne duyduk nede yazan birini gördük. O zaman Başkan Benimle ilgili elinde kaset olan varsa yayınlamayan namerttir, şerefsizdir. Bilip de söyleyemeyende şerefsiz ve namerttir diyor ya.

Birileri de çıkıp “Belediye Başkanımıza senin hakkında kim kaseti var dedi. Nerde dedi. Nerde yazdı sana kim söyledi açıkla açıklamazsan ayıp edersin” derse n’olcak?

Belediye Başkanlığının son 8 ayına girdiği sırada sanırım başkanımıza bir aydınlanma geldi ve yapacağı işleri yapacağı projeleri anket ile halka sorma inceliği göstermeye başladı.

Biliyorum şu anda gülenleriniz var.

Diyorsunuz ki madem öyle başka şeyleri neden sormuyor. Tutturdu Fevkani köprüyü yıkacağım diye onu neden sormuyor vatandaşa?

Lavuar alanında ne yapılacak onu neden açıklamıyor neden fikir sormuyor?

Köprü altı esnafına lavuar alanında dükkan yapacağım ne diyorsunuz ey Zonguldak halkı diye bir anket daha yapsanıza.

Yeni plan yaptırdım depremden ders almadım şehir merkezinde binaların kat sayılarını artırıyorum ne dersiniz diye bir anket nasıl olur?

Kömür depolarını kaldıralım dediğinde aklı olan herkes, bu şehirde yaşayan herkes tabii kaldıralım der. Birde sor bakalım kömür deposunu kaldırıp orayı otopark ve dolmuş durağı yapalım mı diye? Sor hadi bakalım ne diyor herkes.

Yok olmaz bunları soramazsınız çünkü samimi değilsiniz 4 yıldan beri.

Şimdi herkes samimiyete inanmadığı için bu basit hamleye gülüyor ve kim bilir arkasında nasıl bir düşünce anket kullanılarak nereye varılmak isteniyor diye merak ediyor. Hepsi bu!

Bir söz var sevdiğim Turgut Cansever'in  bir sözü "Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder."

Nedense şimdide bu geldi aklıma.