AK Parti hükümetinin KİT’lerde Yönetim Kurulunu ele geçirdikten sonra borçlarını hazineye devrederek yandaşlara peşkeş çekeceğini iddia eden CHP Zonguldak Milletvekili Ertuğrul, önemli açıklamalarda bulundu.

AKP 22 Yılda 70 KİT’i sattı, elimizde 19 KİT kaldı!

Milletvekili Ertuğrul, yaptığı açıklamada, “22 yıldır KİT reformu aklına gelmeyen iktidar, yaklaşık 70 milyar dolarlık özelleştirmeyle en kârlı ve stratejik KİT'leri sattı. Sayıları 70'i aşan KİT'ten şu anda 19 KİT kaldı. Bunların da büyük bir bölümü Türkiye Varlık Fonu portföyünde!

AKP hükümeti Türkiye’mizin elinde kalan son 19 KİT ile birlikte TTK’yı özelleştirmenin ve satışının önü açıyor. Buradan uyarıyoruz:

Derhal vazgeçin, hafızalara kazınan büyük madenci yürüyüşünü hatırlayın ikinci bir büyük madenci yürüyüşü gelmektedir. Bu dava Türkiye’nin madenci davasıdır.
 

Zonguldak AKP döneminde hep kaybetti…

Mecit Kaya, hayatını kaybetti Mecit Kaya, hayatını kaybetti

Bunlar çok stratejik kurumlar, şu anda da Zonguldak’ın gözbebeği, Türkiye için stratejik önemi olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’da (TTK) KİT Reformu paketi içerisinde özelleştirmeye doğru hazırlanıyor, bunu görüyoruz. AKP iktidarı döneminde Türkiye genelinde nüfusu azalan çok az şehirlerin biri Zonguldak. Sürekli kan kaybediyoruz. TTK’nın kapanması Zonguldak’a çok çok büyük bir darbedir, özelleştirilmesi de darbedir. Bizde şunu savunuyoruz. Bizde Taşkömürü var, biz dışarıya milyarlarca dolar vererek kömür ithal etmek istemiyoruz. Yerli ve Milli olduğunu iddia ediyorsa eğer bu iktidar biz diyoruz ki, gelin kendi madenlerimizi kendimiz çıkartalım. Dışarıya ödediğimiz milyarlarca dolarla TTK’nın norm kadrosunu artıralım.

Bütün planları Yönetim Kurulunu ele geçirmek daha sonra borçlarını hazineye devredip bu kurumları bir şekilde yandaşlarına peşkeş çekmek bunu kesinlikle istemiyoruz. TTK’nın özelleştirilmesi Zonguldak’a çok büyük bir darbedir. Zonguldak ekonomisi bunu kaldırmaz. Zonguldak iyice küçülecektir. Nüfusumuz daha da azalacaktır. Tam tersi TTK’nın daha da kadrolarını artırarak doldurulması gerekiyor ki Zonguldak tekrar eski gibi Türkiye ekonomisine lokomotif görevini yapsın.

Editör: Haber Merkezi