Rapora göre, Türkiye genelinde bir bireyin ilkokuldan yükseköğretime kadar geçirmesi beklenen eğitim süresi ortalama 17,9 yıl olarak hesaplandı. Bu süre, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaöğretim ve yükseköğretim kademelerini içeriyor.

 Ülke Genelinde ve Bölgesel Muhtemel Eğitim Süresi

Rapora göre, ilkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar geçireceği eğitim süresi 12,3 yıl olarak belirlendi. Ayrıca, okul öncesi eğitimde geçirilen sürenin ise ortalama 1,6 yıl olduğu açıklandı.

Zonguldak’ta Eğitim Süresi

Zonguldak’ta, 2023 yılında ilkokuldan yükseköğretime kadar olan muhtemel eğitim süresi 17,7 yıl olarak hesaplandı. İlkokul çağındaki bir öğrencinin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçireceği süre ise 12,2 yıl olarak belirlendi. Okul öncesi eğitimde bu süre 1,6 yıl oldu.

Merkez İlçe ve Kilimli İlçe Başkanlığı için temayül tarihi belli oldu Merkez İlçe ve Kilimli İlçe Başkanlığı için temayül tarihi belli oldu

Karabük’te Eğitim Süresi

Karabük’te muhtemel eğitim süresi, ilkokuldan yükseköğretime kadar 19,7 yıl olarak hesaplandı. Bu süre, ülke ortalamasının üzerinde seyrediyor. İlkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçireceği süre ise 12,4 yıl olarak belirlendi. Okul öncesi eğitimde bu süre 2,0 yıl oldu.

Bartın’da Eğitim Süresi

Bartın’da 2023 yılı için ilkokuldan yükseköğretime kadar muhtemel eğitim süresi 17,8 yıl olarak kaydedildi. İlkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçireceği süre 12,3 yıl olurken, okul öncesi eğitimde ise bu süre 1,7 yıl olarak açıklandı.

TÜİK'in açıkladığı bu veriler, eğitim kademelerine yönelik planlamalarda önemli bir kaynak olarak değerlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi