Yeni Başlıyoruz Diyenlere...

Tabi ki “Daha yeni başlıyoruz diyenlere” ilk akla gelen sorulması gereken soru elbette “ee bugüne kadar neredeydiniz neden beklediniz” olmalı.

Yada seçime 4 ay kala yıkılan köprü ve yapılan imar planında ortaya çıkan iddialara bakınca daha yeni başlıyorlarsa ‘eyvah!’ demek gerekiyor?

Sahil projesini TOKİ yaptı. Herkes Karadeniz kenarında ahşap kaplama olmaz dedikçe siz anlamazsınız havasında ukalalık yapıldı. Bugün deniz herşeyi aldı paralar boşa gitti.

Üstelik herkes eski güzel halini arıyor. Sizce sahilin bu hali mi yoksa eski hali mi güzel?

Lavuar alanı hemen yapacağız denildi, 5 yıl geçti hala ihalesini yaptık bitecek deniliyor. Daha önce de 2 kere ihale edilip iptal olmuştu. Gizlendi, saklandı ne olduğu belli değil ortada hala çivi çakılan bir yer yok.

“Köprü yıkmaya değil yapmaya geliyoruz asla yıkılmayacağız” denilerek oy istendi seçim 3 ay kala yıkıldı. Üstelik hurdasının hesabı asla verilemedi. Trafik ne olacak belli değil birde derenin bir kısmı kapanınca şehri sel basacak mı henüz belli değil.

Seçim öncesi çile mi olacak huzur mu verecek görmek mümkün olmayacak yani soru işareti.

İmar planı yapıldı 3000 itiraz oldu. İncivez de arsa sahibinin hissesine çöktü planı yapanlar.

Belediyeden ve Başkanından tık ses çıkmadı.

Suspus seyrettiler hala sessizler.

Ya buna nasıl sessiz kalınır duyulmaz konuşulmaz.

Hırsızlık var ortada kamu kullanılarak üstelik.

Seçime 3 ay kala 4 senedir boş duran eski BKM binasında bir odaya 3-5 koltuk atıldı ve emekliler konağı yaptık büyük proje diye ortaya kondu. Madem öyle 4 sene niye orayı boş tuttun?

Tarihinde ilk kez hem de 2 seneye yakın bir süre Belediye halk otobüsleri çalıştırılamadı bu şehirde. Şimdi de daha yeni başlıyorlarmış, oldu canım.

Eleştirenlere Kızılay sodası önerildi.

Daha yeni başlıyormuş herhalde arkasından kezzap önerisi gelecektir.

Belediye binasında 2. Kat ayrı 3. Kat başka 4 kat daha da başka amaçlara tahsis edildi.

Daha yeni başlanıyorsa diğer katlarda sıra demek ki.

Şehrin eski binalarını yıkma girişimleri yargıya tosladı. Hastaneye otopark yapmak için okulların yıkılma kafası yaşandı.

Fevzipaşa caddesine şemsiye doldurmak Belediyenin yaptığı en önemli proje!

Birde nizam caddesine 9 ayda döşenen parkeler var.

Merkez çarşısı esnafı 4 senedir sürünüyor Belediye Başkanının verdiği söze güvenerek, Ankara köprübaşı Pazar yerindeki esnaf 1 yıldır bekliyor Başkan söz verdi bize diye.

Ve son olarak köprüaltı esnafının durumu ortada!

Eee acele etmeyin arkadaşlar başkan ne diyor daha yeni başlıyoruz.

Hiç şehre uğramadan aylarca maaş alan özel kalem müdürünü de gördü bu şehir tezgaha getirilip başkanlık katında dövülen personel rezaletlerini de yaşadı.

Yeni başladığına göre arkasından ne gelecek görmek ister mi Zonguldaklılar bakacağız.

Mustafa Çağlayan açıklamasında önümüzdeki dönem çevre illeri bile Zonguldak iline çekecek önemli projeler yapacağız diye mevcut başkana sahip çıkmaya çalışıyor.

Galiba o başkan da geçmişi unuttu yazılanlara yazdırılanlara sünger çekti ve galiba ne hikmetse oda daha yeni başlıyor.