Zonguldak Demokrasi Platformu, KİT Reformu taslağı adı altında TTK’nın özelleştirilmemesi için GMİS’e destek ziyaretinde bulundu.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü refüje çarptı; 2 yaralı Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü refüje çarptı; 2 yaralı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TTK’nın da aralarında bulunduğu 19 Kamu İktisadi Teşebbüsü’nü (KİT) “KİT Reformu” yasa taslağı ile özelleştirileceği iddiası sonrası Türkiye Taşkömürü Kurumu’da  (TTK) örgütlü Genel Maden İş Sendikası’nı (GMİS) harekete geçirmişti.

Zonguldak’ta bulunan Oda Başkanlıkları ve Sivil Toplum Örgütlerinden TTK’nın özelleştirilmesi girişimine karşı destek arayışlarını sürdüren GMİS’i bu gün Zonguldak Demokrasi Platformu Başkan ve Üyeleri ziyaret etti.

Zonguldak Demokrasi Platformu adına açıklamada bulunan Erdoğan Kaymakçı, KİT reformu yasa taslağını eleştirerek “Reform değil, deformdur” dedi.

Kaymakçı yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ocak ayında açıklamış olduğu KİT reform yasa taslağıyla ilgili gerekenleri, yani neler yapacağımızı Zonguldak'taki örgütlerle, görüşmek. Bu amaçla toplandık. Davet üzerine, biz de Zonguldak Demokrasi Platformu bileşenlerini davet ettik. Bu girişimle neler yapılabilir, nasıl bir mücadele önümüzdeki günlerde bizi bekliyor, bu konularda görüş alışverişinde bulunmak için buradayız.Bu yasa tasarısı reform değil aslında. Yani KİT reformu olarak isimlendiriliyor, ama durum öyle değil. Yirmi beş yıldan beri idare eden ve yürüten bir siyasi anlayışın uygulamaları sonucunda, KİT'lerin durumu içinden çıkılmaz bir hale gelmiş ve büyük zararlar oluşmuş durumda. Dolayısıyla, bu zararlardan kurtulmanın bir gerekçesi olarak bir KİT reformu tasarlanmış. Aslında bu reform değil, bir deform. Yani reformların yeniden yapılanması değil. Bu uygulamayla, bu kurum tamamen işlevsiz hale gelerek, belki özelleştirmenin belki de başka yolların önünü açacak bir duruma gelecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Dolayısıyla bu durum sadece bizleri değil, kurumda istihdam edilen işçileri, mühendisleri ve tüm Zonguldak halkını etkileyecek bir yola girmiş durumda. Biz bu uygulamaya tamamen karşıyız. Zonguldak'taki bütün sivil toplum örgütleri olarak bu duruma karşıyız. Bu girişim sadece bizleri değil, Zonguldak’taki bütün esnafı ve siz basın mensuplarını da etkileyecek. Dolayısıyla buradan bu uygulamanın, KİT reformu açısından geri çekilmesini ve bu tür uygulamalara maruz bırakılmamasını istiyoruz. Gelecekte neler yapabiliriz, hangi mücadeleleri verebiliriz, bu konuları tartışmak için buradayız”  şeklinde konuştu.

GENİŞ KATILIMLI BİR BASIN AÇIKLAMASIYLA ORTAK MÜCADELEYE START VERECEKLER

Zonguldak Demokrasi Platformu bileşenleri, toplantının ardından Tüm Emeklilerin Sendikası Zonguldak Şubesi’nin Madenci Anıtı’nda düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

Burada gazetecilere toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, bir dizi karar alındığını belirterek, 9 Temmuz Salı günü Sendika Genel Merkezi’nde geniş katılımlı bir basın açıklamasıyla start vereceklerini belirtti.

Yeşil, “Demokrasi Platformu ile yaptığımız toplantıda bir dizi kararlar aldık. Bu kararlar doğrultusunda önümüzde bir takvim oluşturduk. Sayın başkanımla beraber sivil toplum örgütlerini davet edeceğimiz Demokrasi Platformu’yla beraber 9 Temmuz Salı günü 17:45’de sendikamız toplantı salonunda geniş katılımlı bir basın açıklamasıyla startımızı vereceğiz. Orada geniş katılımla, kanun tasarısına tepkimizi toplumsal olarak anlatacağız. Tüm basın mensuplarımızı da toplantımıza davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi