Zonguldak

Zonguldak Kent Lokantası törenle açıldı

31 Mart yerel seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in en önemli projelerinden olan Kent Lokantası bugün açılış töreni ile hizmete girdi.

Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural, “Sizler bu yola çıkarken bizlere inandınız. Bizde sizlere inandık. Bu yolda madenci anıtına kadar yürüyüş yaptık. Zonguldak,Alaplı,Çaycuma, Ereğli’yi nasıl sosyal belediyecilik yapıyorsak bize Zonguldak’ı Çaycuma Kozlu’yu verin dedik. Bu sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Yapacaklarımız bununla sınırlı değil. Sene sonu sene başında başkanımız sizlere bunu açıklayacak. Kimse bizlerden gösterişli yatırımlar beklemesin. Sizlerden aldığımızı sizlere vereceğiz. Rantçı değil halkçı belediyecilik. Her yerde özgüvenli bir şekilde haykırabilirsiniz. Türkiye’nin birinci partisi CHP”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Eylem Ertuğrul, “Bir önceli genel seçimde algı operasyonunda seçimi kazanmamızı engellediler. Çalışmaya devam ettik. İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediye başkanlarımızın gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla ivmemizi arttırdık. Algı süreci aynı şekilde devam etti. CHP’li belediyeler yılmadan hala birşeyler başarabiliyorlar biz dediler bunların bütçelerini kısalım. Yetmedi yıllardır birikmiş AKP belediyelerin yapmış olduğu SGK borçlarını tahsil etmeye çalıştılar. Biz seçimlere girerken şunu söyledik. Biz halkın partisiyiz. Biz ne gücü iktidardan nede iktidardan alıyoruz. Bütün engellemelere rağmen projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Zonguldak ekonomisi emekli şehri ekonomisine büründü. Bu eksikliği gördük. Zonguldak’ımızda gerçekleştirdik. CHP’yi görüyorum”diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, “En büyük desteğimiz İstanbul Büyükşehir. Ekrem İmamoğlu’nu temsilen İBB Koordinatörü Bülent Tufan aramızda.Belediyesi. Bir farkımız var. Türkiye’nin en güzel deniz manzaralı kent lokantasını Tahsin Erdem açtı. Hiç kimse beton yiyemeyeceğine göre kent lokantasının startını İstanbul’da verdik. Zonguldak Belediye Başkanımızın tüm belediye başkanlarımızın kapı gibi arkasında durmaya devam”şeklinde konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Sosyal belediyeciliğin önemli bir adımını atıyoruz. Şehrimizde bir ilki gerçekleştirdiğimiz kent lokantasının gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu lokanta paylaşmanın değerini hatırlatan bir hizmettir. sosyal belediyeciliğin somut bir örneğidir. Hizmet etmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Zonguldak’ta vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını sağlamak için çalışıyoruz. Birlikte kentimizi daha yaşanılabilir hala getirmek için çalışıyoruz. Halktan aldığımızı halka veriyoruz.”

Kurdele kesiminin ardından lokanta törenle açıldı.