SPOR

Zonguldak’ta Amatör Spor Haftası kutlandı

7-11 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kortej yürüyüşü ve akabinde amatör spor haftası açılış programı gerçekleştirildi

Her yıl ekim ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası Programı etkinlikleri kapsamında Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafında Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda kortej yürüyüşü yapıldı Ardından Fener Spor Kompleksinde açılış programı yapıldı. Zonguldak Vali Yardımcısı Hasan Göç’ün de katıldığı program, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı Ardından Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel kürsüye gelerek açılış konuşmasını yaptı.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel “ Spor bilincinin vatandaşlarımız arasında yayılması için sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız ekim ayının ikinci haftasında amatör spor haftası düzenlemektedir. Bu bilincin yaygınlaşması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve bu etkinlikler hafta boyunca tüm spor tesislerimizde gerçekleşecektir. Amatör branşlarda da çeşitli etkinlikler olacaktır. Bugünde branşlarımızın tanıtılması, sporun tabana yayılması açısından ayrıca spora emek vermiş büyüklerimizi anmak adına burada toplanmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’ in konuşmalarının hemen ardından taekwondo ve cimnastik branşları spor gösterileri ile halk oyunları gösterileri yapıldı. 

Ardından amatör spora hizmet etmiş ve hayatının kaybetmiş sporcular Muhammed Şafak ve Hasan Ayaz’ın ailelerine plaket takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.