TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Temmuz 2024 sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, temmuzda 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 19 bin 234 lira 43 kuruş oldu. Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 62 bin 652 lira 87 kuruş hesaplandı.

İşçi alımında torpil iddiasına CHP'den tepki: Vicdanınız rahat mı? İşçi alımında torpil iddiasına CHP'den tepki: Vicdanınız rahat mı?

Bekar çalışanın yaşam maliyeti 24 bir 901 lira

Araştırmada, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 24 bin 901 lira 78 kuruş olarak belirlendi. Buna göre bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ile net asgari ücret (vergi kesintisi olmadan) arasındaki fark 7.900 TL oldu.  Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış, bir önceki aya göre yüzde 1,34 olarak gerçekleşti. Son 12 ay itibarıyla değişim oranı yüzde 64,99'u buldu.

Editör: Haber Merkezi