Ana sponsorluğunu Eren Enerji’nin üstlendiği  Zonguldak Valiliği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO)  işbirliğiyle hayata geçirilen “Zonguldak Ekonomi Zirvesi”ne ‘Aynur Manda yoğurdu’ damgasını vurdu.

Ekonomi Zirvesi’ne Çaycuma ilçesinden katılan Çaycuma Cuma Kadınlar Kooperatif Başkanı ve ‘Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu’ üreticisi Aynur Çakar’ın standını ziyaret eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu, manda yoğurdunu kutusundan çıkarmakta zorlandı.

Doğal sağ manda yoğurdunu kutusundan çıkarmakta zorlanan Vali Hacıbektaşoğlu, “Zonguldak’ın meşhur manda yoğurdu. Arkadaşlar bu beton değil manda yoğurdu. Satır olmadan da kesilmez arkadaşlar” sözleri üzerine Aynur Çakar, “Biz artık Çaycuma’da doğum günlerinde pasta kesmiyoruz. Manda yoğurduğu kesiyoruz” dedi.

Satırla kesilen manda yoğurdu daha sonra konuklara ikram edildi.