Bundan 500 sene sonra M.S 2524 yılında , eğer bu yapıdan kalıntı kalırsa : herhalde Kapuz Piramidi kalıntıları diye tarihte yerini alacak. Gelen turistlere dönemin mimarisini anlatan turist rehberleri ,bunu insanlara anlatmakta zorlansalar da ; o dönem Zonguldak krallarının insan gücü ile imkansızı başardığını anlatacaklar.

Nerden bilsinler ; kendisinden yana olan müteahhitlere para kazandırmak için malzemenin daha çok kullanılması ve ihale ücretinin artırılması için abartılı inşaatlar yaptıkları, bu yolla kendilerine de avantajlar sağladıklarını ! Biz Mısır Piramitlerini biliyor muyuz ! Ne malum o dönemde de firavunların yandaşları olmadığını ?

Bugün bunu anlayamasak da , anlatamasak da ; tarihin tarih olması için en az 50 sene geçmesi gerekiyor. 50 sene sonra TEZ bile yazılır.

Ülkücüler, Mustafa Öztürk'e destek verdi Ülkücüler, Mustafa Öztürk'e destek verdi

Her ne kadar bunu DDY yapıyor deseler de ; Kozlu yolunda bulunan Kızlar plajındaki aynı tip ucube merdiven, ucube yol ve ucube asansöre bakıldığında ,orada demiryolu olmadığı için bu projenin AKP’li Belediye Başkanı zamanında demiryollarına kakalandığı anlaşılıyor.

Ayrıca bu sayede ,Zonguldak’ta “Merdiven Sporu” diye bir spor dalı ortaya çıkar.

Pozitif bak kardeşim.

Bu binanın adı bence “Kapuz Piramidi” olsun.

KAYNAK: Hayati Yılmaz ile Zonguldak Tarih

Editör: Haber Merkezi