CHP Merkez İlçe Başkanı Zaimoğlu’nun AK Parti geçmişini hatırlatan Çağlayan; “Osman Bey bizim partimizden çıkmazdı ki. İçimizi biliyor olabilir o yüzden. Hiç çıkmazdı. Hatta tam şu köşede el pençe, diz divan durduğu günleri hatırlıyorum. Bizden listede yer istediği günleri hatırlıyorum fakat; şimdi öyle açıklamalar yapıyor ki. Hep de bizi hedef alacak bazı açıklamalar yapıyor. Yani Osman Bey ben hatırlıyorum, biliyorum. Gece dükkanına nöbet tutmaya koşardı.” dedi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun art arda yaptığı eleştirilere sert yanıt verdi. İl Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun AK Parti geçmişini hatırlatarak kendisine sorular yöneltti. Öte yandan Başkan Çağlayan, Zaimoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda Fevkani Köprüsü’nün hurda tartışmaları sırasında ‘Partiye bilim adamlarını çağırdık. Kimi 5 bin ton, kimi 8 bin ton dedi.’ şeklindeki açıklamasının ardından yönelttiği soruları da yanıtlamasını istedi. Raporu görmek istediğini belirten ve Zaimoğlu’na sert eleştiriler yapan Başkan Çağlayan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 

“Osman Bey böyle şeyleri çok yapıyor. Bunları konuşmaktansa benim sorduğum bu sorulara cevap versin. Bunlara cevap vermektense yan yollara girmeyi tercih ediyor. Ben onlara bir soru sordum. Bunun cevabını versinler. Kendi partisine gelen bilim adamları kimdi? Bunu önce açıklasın. 

Osman Zaimoğlu partimizden çıkmazdı

Ondan sonra bir de bizim anlayamadığımız bir konu var. Yani Osman Bey bizim partimizden çıkmazdı ki. İçimizi biliyor olabilir o yüzden. Hiç çıkmazdı. Hatta tam şu köşede el pençe, diz divan durduğu günleri hatırlıyorum. Bizden listede yer istediği günleri hatırlıyorum fakat; şimdi öyle açıklamalar yapıyor ki. Hep de bizi hedef alacak bazı açıklamalar yapıyor. 

Ruhsatsız maden ocağındaki göçükte 1 işçi hayatını kaybetti Ruhsatsız maden ocağındaki göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

Yağmurda dükkanına koşardı...

Yani Osman Bey ben hatırlıyorum, biliyorum. Gece dükkanına nöbet tutmaya koşardı. Cumhuriyet Halk Partisi burayı yönetirken. Acaba dükkanı mı su basar mı? Elinde fırça, kürek, un torbasıyla. Şimdi o zamanlarda dükkanında nöbet tutmaya koşanlar belediye başkanımızın yaptığı çalışmalardan sonra rahata kavuştular. Rahat ettikleri koltuklarında ucunun nereye gittiğini bilmeden birtakım açıklamalar yapıyorlar. Vatandaşımızın takdirine bunu bırakıyorum. Biz yapacaklarımızı anlatacağız. Yaptıklarımızı anlatacağız. Daha sonra öyle kişisel birtakım açıklamalarla bir yere varılmaz. Şehrimize odaklamamız lazım. Şehrimiz ne kazanacak? Buna odaklanmamız lazım. Vatandaşımıza derdimizi anlatmamız lazım. Sürekli oradan şahsımıza yönelik, dönük açıklamalar yapmak onlara kazandırmayacaktır. Ha hedef alıp da beni sürekli basında gündeme getirmek istiyorsa kendi bileceği iş devam edebilir. Bizim için herhangi bir problem, herhangi bir sıkıntı yok. Tekrarlayayım; bu açıklamaları yapanlar en ufak bir yağmurda dükkanına nöbet tutmaya koşanlardır.” 

Editör: Haber Merkezi