Akçul: “Aylardır çırpınıyoruz, bu büyük hatadan dönülsün diye. Görünen o ki Türkiye sesimizi duydu ama Bakanlık duymadı. Kasım ayında Ankara’ya başladığımız yürüyüşümüze  Aralık ayında yapılacak özelleştirmenin Mart ayına ertelenmesiyle  tüm iyi niyetimiz ve samimiyetimizle ara verdik. Ama o gün de söyledik bizler bu özelleştirme adı altındaki varlık satışı iptal edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz diye. Bu sürede Bakanlık bizlerle gerekli müzakereleri yapacak, tüm verileri hakkaniyetle değerlendirip  özelleştirme ve satış kararından tamamen vazgeçecektir dedik . Yüce gönüllülükle bağlı olduğumuz Devletimiz, işçisinden yana tavır alır, işçiye ve yöreye zarar verecek bu uygulamadan vazgeçer diye ümit ettik. Çünkü bizim Devletimiz işçisini korur, emekçiyi gözetir, haklıdan mağdur yaratmaz, yöre insanının aleyhine bir şey yapmaz inancıyla doluyduk. “ Ortada bir yanlış var ve  yanlış hesap, Bağdat’tan döner” demiştik. Ama maalesef aylardır işçinin kapısını  çalan yok , müzakere yok, sonuç yok ” dedi.

“MÜJDE DİYE SUNDULAR, AĞZIMIZA BİR PARMAK ZEHİR DAHA ÇALDILAR”

Şartnamede bir kaç maddede değişikliğe gidildiğini söyleyen Akçul, değişen maddeleri de şöyle açıkladı: “Duyduğumuz kadarıyla şartnamede iki üç madde değişmiş. Müjde gibi açıklanan bu maddelerde işçi sayısı 2050 olarak belirtilip, sözüm ona güvence verilmiş. Ama kazanılmış haklarla ilgili hiçbir düzenleme yapılmamış.  Lojmanları boşaltma süresi olarak belirledikleri 4 ayı, 12 aya çıkararak lojman sakinlerine lütufta bulunmuşlar. Bu nasıl bir iyileştirme, nasıl bir düzenleme? Bizim aklımızı mı hafife alıyorlar, yoksa ağzımıza bir parmak bal mı çalıyorlar? Bu, bir parmak bal bile değil. Bu olsa olsa bir parmak daha zehir. Biz bu zehri yutmayacağız. Göz göre göre kendimizi  ateşe attırmayacağız”.

ERTELEME OYALAMA DEĞİL, İPTAL İSTİYORUZ”

CHP'li belediyeye terör soruşturması! Başkan yardımcıları gözaltına alındı CHP'li belediyeye terör soruşturması! Başkan yardımcıları gözaltına alındı

Çayırhan’ın çığlığını bütün Türkiye’nin duyduğuna vurgu yapan Akçul: “ Çayırhan’ın çığlığını bütün Türkiye duydu. Burası bizim işimiz, alın terimiz, geleceğimiz, ekmek teknemiz. Bugün vazgeçersek, yarın çocuklarımız hesap sorar” dedi.

Varlık satışı ve özelleştirmeye karşı yürüyüşümüzü yeniden başlatıyoruz” diyen Akçul,  “ Arkadaşlarımızla ortak aldığı karar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına kadar yürüyüp, sesimizi oradan  bir kez daha duyurmak. Biz artık erteleme ve oyalama değil, bu karardan tamamen vazgeçilmesini istiyoruz. Gelin bu milli servetimize hep birlikte sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi