Kdz. Ereğli'nin Kandilli Beldesi Gökçeler mevkiinde, büyük bir çevre felaketi yaşandı. Yaşanan heyelan sonrası cam üreten özel bir firmanın kimyasal atık dolu havuzunun patladığı belirtildi. Can kaybı yok ancak kimyasallar, akarsulara ve denize karışırsa çevre felaketi yaşanacağı ifade ediliyor.

Kdz. Ereğli'nin Kandilli Beldesi Gökçeler mevkiinde, büyük bir çevre felaketi yaşandı.

Yaşanan olay sonrası cam üreten özel bir firmanın kimyasal atık dolu havuzunun patladığı belirtildi. Yerel haber sitelerinde olay toprak kayması olarak duyuruldu. 

Özel firmanın havuzunda temas ettiğinde her canlıyı öldürebilen kimyasallar olduğu iddia ediliyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul, Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal ile olay yerinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Ertuğrul, “Aynı yerde geçtiğimiz yıllarda bir av köpeği su içmiş ve ölmüştü. Ereğli'ye bağlı Kandilli/ Gökçeler Beldesi'nde faaliyet göstermekte olan Borcam Kuars Maden Sahasında, bu gün yaklaşık saat 15-15.30 da çökeltme havuzunun bulunduğu dağ alanı çöktü. Kdz. Ereğli Kandilli Gökçeler beldemizde bulunan Borcam Kuars maden sahasındaki çökeltme havuzunda gerçekleşen çöküntüyü Kdz. Ereğli İlçe Başkanımız Ali Kocamanoğlu ve İl Genel Meclis üyemiz Hayrettin Kartal ile birlikte yerinde inceledik.

Türkiye'de kaç Ereğli var? Türkiye'de kaç Ereğli var?

İlk incelemelerimizde can ve mal kaybına rastlanılmamış olması sevindiricidir. Ancak olayın özellikle çevresel ve halk sağlığına olan etkilerin

Editör: Haber Merkezi