CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, 7 aday adayının ön seçime katılması için yaptığı girişim sonrası 6 Ocak tarihinde yapılacak olması karşısında “Demokrasi girişimlerimiz sonuç verdi” yorumunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı, Torpil iddialarına yanıt verdi AK Parti İl Başkanı, Torpil iddialarına yanıt verdi

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ve 7 aday adayı arasında Harun Akın, Tahsin Erdem ve Fırat Birkan’ın birbirine yakın oranda çıkan anketlerinden ardından 3 ismin yer aldığı ön seçim kararı verilmişti.

22. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın ise bu karar karşısında CHP İl Başkanlığı’na bir dilekçe vererek aday adayı olan 7 isminde ön seçimde yer almasını istemişti.

CHP Genel Merkezi Zonguldak’ta yapılan çağrı karşısında tüm aday adaylarının ön seçime katılma kararının ardından Akın yaptığı açıklamada, “Demokrasi girişimlerimiz sonuç verdi. Partimiz ve Zonguldak’a hayırlı olsun. Tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. CHP Parti Meclisi’nin Zonguldak İl Belediye Adayı’nı belirlemek üzere 6 Ocak tarihinde yapılacak önseçime başvuruda bulunan 7 aday adayının tamamının katılması yönünde aldığı kararı partimiz CHP ve Zonguldak adanı çok önemli buluyorum. Bu demokratik kararın alınma sürecinin başında ve içinde yer almaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, yapılacak ön seçimin öncelikle Partimize ve çıkacak sonucun Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi