Ereğli

Kaymakam el ense çeker anlayamazsınız!

Aday olmayan Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın Kaymakam Mehmet Yapıcı hakkındaki sözleri kongreye damgasını vurdu.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği 15.’ci Olağan Genel Kurulu bu gün yapıldı. Mevcut Başkan Şükrü Kılıç’ın aday olmadığı kongrede Gebe Köyü Muhtarı Adnan Alar ile Hasbeyler Köyü Muhtarı Hasan Duman yarıştı. Yapılan seçimde Hasan Duman 60 oy alırken, Adnan Alar 73 oy ile Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı seçildi.

Kongrede veda konuşması yapan Şükrü Kılıç’ın sözleri ise kongreye damga vurdu.

Salonda bulunan muhtarlara Kaymakam Mehmet Yapıcı’nın tavrı konusunda uyaran Şükrü Kılıç,  “Son konuşmam bu değil mi?” dedikten sonra eliyle mikrofonu kapattı, uzun bir süre konuşamadı.

Gözyaşlarını tutamayan Kılıç’a salondakiler ayağa kalkarak alkışları ile destek verdi.

Kılıç, “Son konuşmam bu değil mi? (uzun sessizlik ve alkış). Derneğimiz kurucusu olan Yusuf Oktay’a Allah’tan rahmet diliyorum. 25 yıllık siyaset hayatımda 5 yıl azalık yaptım. 2004 yılında Kıyıcak köyü muhtarı oldum. 12 sene mahalle muhtarlığı yapmaktayım. 9 yıl da dernek başkanlığı yaptım. Kaymakam bey diyor ya ‘ben sizin hepinizi seviyorum’ diye. Tabi bende seviyorum hepinizi. Kaymakam bey ne diyor, ‘haklı olduğunuzda masaya vurun, istediğinizi alın.’ Sakın böyle bir şey yapmayın. Kaymakam bey başpehlivan ayarındadır, elense çeker anlayamazsınız. Beşeri ilişkileri sıcak tutun alamayacağınız hizmet yoktur. Belediyeden de aynı köyden de aynı.”