Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da (TTK) aralarında bulunduğu 19 Kamu İktisadi ve Teşekkülünün (KİT) özelleştirilmesi/kültülmesi/kapatılması ve yabancı ortak alınmasına imkan sağlayan KİT Reformu yasa taslağı Zonguldak’ta huzursuzluğa neden olmuştu.

Yağmur sonrası yollar göle döndü, mahalleli belediyeden mazgal istedi Yağmur sonrası yollar göle döndü, mahalleli belediyeden mazgal istedi

Genel maden İşçileri Sendikası’nın da (GMİS) yer aldığı Zonguldak Platformu bileşenleri GMİS toplantı salonunda madencilerle birlikte toplanarak kitlesel basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu.

Bu gün saat 17.45’de GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya müesseselerde çalışan onlarca maden işçi katıldı. Madenciler “İşte madenci, işte sendika” sloganları atarken, TTK’nın geleceğinin tartışıldığı toplantıya Sivil Toplum Örgütleri (STK) siyasi parti temsilcileri ve Zonguldak Platformu bileşenleri katıldı. Toplantının ardından nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi