Mahkemenin cinsel tacizden suçlu bulduğu Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, taciz ettiği belediye çalışanı Duygu K’yi ‘suç kızartıcı suç işlediği’ gerekçesiyle belediyedeki işine son verdi. Bununla da yetinmeyen Demirtaş, belediye başkanlığında rakibi olan Kerim Sönmez’i de belediyedeki yazı işleri müdürlüğünden alarak kanalizasyon birimine verdi.  

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gülüç beldesinde sular durulmuyor.
TACİZ ETTİĞİ KADININ İŞİNE SON VERDİ!

Ereğli 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıkan Gökhan Mustafa Demirtaş suçlamaları kabul etmemişti. Demirtaş'ı suçlu bulan mahkeme başkanı, Demirtaş’a cinsel saldırı suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, cinsel taciz suçundan 10 ay hapis cezası vermişti.
Bu karardan kısa bir süre sonra Gülüç’te akıllara durgunluk verecek gelişmeler yaşandı. İYİ Partili Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, taciz ettiği belediye çalışanı Duygu K’yi işten attı. Demirtaş, akla zarar bu kararını ise “işçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” tanımlanmasını içeren SGK Çıkış Kodu 25’e dayandırdı.  

AK PARTİLİ RAKİBİNE MOBBİNG!

Öte yandan, geride kalan Türkiye Mahalli İdareler seçiminde AK Parti’nin adayı Kerim Sönmez de Demirtaş’ın gazabına uğradı. Demirtaş’ın ‘psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek’ anlamlarına gelen ‘mobbingine’ maruz kalan Kerim Sönmez, belediyedeki yazı işleri görevinden alınarak kanalizasyon biriminde görevlendirildi. Fen İşleri Müdürlüğü’nde küçük bir oda, boş bir dolap, bir masa ve bir tane kağıt verildiği öğrenilen Sönmez’in burada çalışması istendi.

Bugüne kadar birçok belediye başkanı ile çalışan, belediyenin aldığı pek çok önemli kararda payı olan Sönmez’in, hakimin cinsel tacizden hapis cezası verdiği Demirtaş tarafından ‘iş zulmüne’ uğradığı konuşuluyor.

Demirtaş’ın cinsel taciz davasında ceza almasına açığa alınmaması AK Parti’de önemli isimler tarafından hala korunduğu yorumlarına neden oldu.

Editör: Haber Merkezi