Zonguldak

Zonguldak’ta ağaç baston yapımı kursu başlıyor

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ağaç baston yapım kursu açıyor.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, “2024 Yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde, unutulmaya başlayan el sanatlarımızı yaşatmak, tahribini ve yok olmasını önlemek, tanıtımını yaparak aslına uygun olarak yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğünce planlanan Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yönetim ve sorumluluğunda sürdürülecek olan “Ağaç Baston Yapımı” kursu açılacaktır.

Söz konusu kurs ile 20-25 kursiyere Ağaç Baston Yapımı ile ilgili eğitimler verilmesi ve bu sanatı sürdürecek yeni ustalar yetiştirilmesi planlanıyor.

Toplam (80) saat olan Ağaç Baston Yapımı Kursu Bakanlığımız Geleneksel El Sanatlarından Ağaç Baston Yapımı Ustası Ali AKCASU eğitmenliğinde ücretsiz olarak Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Kasım ayında başlayacak olan eğitimlere katılmak isteyenler 30 Ekim 2024 tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi’ne gelip şahsen başvuru yapabilecekler.

       Kayıt için gerekli belgeler;

a) T.C. kimlik beyanı,

b) 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) 18 yaşından küçük kursiyerlerin velisinden izin belgesi,

d) Yabancı uyruklu kişilerden ikametgâh beyanı,

e) Öğrenim Belgesi Beyanı.