Zonguldak

İmama ders verdi: İnşallah zihnindeki kostümü değiştirirsin…

CHP Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır, A Milli Kadın Voleybol takımı oyuncularımızın kıyafetlerini hedef alan Zonguldak Ulu Cami Vaizi Ali Koblay’a çektiği video ile ders verdi.
İl Vaizi Ali Koblay’a tavsiyede bulunan Merve Kır, “Maalesef giydiği kıyafetten, her türlü tercihini sorgulamayı kendine görev edinmiş insanlar var. O insanlardan biri de maalesef Zonguldak’ta merkezde, Türkiye Cumhuriyeti’nde imamlık yapan bir vatandaşımız diyor ki, namazdan sonra sohbette zafere giden her yol mübah değildir, kızlarımızın kıyafeti uygun değildir.Sormak istiyorum sayın imam Türkiye Cumhuriyeti’nde görev yapan imam olarak, ülkenin değerlerini gözeten acaba ülkemizin adını altın harflerle yıllarca çalışıp, ailelerinden ayrı kalıp, kimbilir neler yaşayıp Avrupa şampiyonluğuna yazdıran kızlarımızın zaferi, söylenecek çok şey varda içimizden geçenleri söylemiyoruz bir çok zaman… Kızlarımızın zaferi ile, oyunculuklarıyla onurlanmak değil de  kıyafetlerinin uygun olmadığını söylemek Türkiye Cumhuriyeti imamına nasıl olur ben anlayamıyorum, aklım ermiyor çünkü hepimiz ülkemiz için çalışıyoruz öncelikle, ülkemizin değerleri için çalışıyoruz. Hükümetimizin milyarlarca lira harcayarak yapamayacağı reklamı kızlarımız yıllarca çalışarak oyunculukları ile dünyaya ıspat ederek başardılar. Önemli olan üstündeki kostümler değil, zihinlerdeki kostümler. Sayın imam, bu da sana kızlarımızdan armağan olsun. İnşallah zihnindeki kostümü değiştirirsin…”
Olay Neydi?
Zonguldak merkez Ulu Camii’de bugün kılınan öğle namazı öncesinde cemaate vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay, son günlerin sıcak tartışması Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Voleybol Milli takımımı eleştirince cemaatin tepkisiyle karşılaştı.
Tartışmanın büyümesi üzerine cami cemaatinden iki kişi namazı kılmadan camiyi terk etti.
Edinilen bilgiye göre bugün Ulu Cami’de öğle namazı öncesinde vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay, iddiaya göre Avrupa Şampiyonu olan kadın voleybol milli takımımızla ilgili eleştirilerde bulundu. Kadın voleybolcuların kıyafetlerini de eleştiren vaiz Ali Koblay bunun dinen sakıncalı olduğunu söyleyince cemaat içerisinden bir kişinin tepkisiyle karşılaştı. Vaiz Ali Koblay’a sert çıkan vatandaş, “Siz Kur’an kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz” deyince cemaatten başka bir vatandaş da destek vererek vaizi sözlerinden dolayı eleştirdi.
Cami cemaatinin araya girmesi sonucu yatıştırılan iki vatandaş öğle namazını kılmayarak camiyi terk ederken, Vaiz Ali Koblay ise “Tamam tamam” diyerek namaza geçti.
Koblay’ın, yakın çevresine milli takımı değil voleybolcuları eleştirdiğini söylediği öğrenildi.