Zonguldak'ta düşen balıkçı beton bloklara sıkıştı Zonguldak'ta düşen balıkçı beton bloklara sıkıştı

Zonguldak Demokrasi Platformu, KİT Reformu taslağı adı altında TTK’nın özelleştirilmemesi için GMİS’e destek ziyaretinde bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kit Reformu yasa taslağı ile özelleştirilmesi gündeme olan TTK’ya destek vermek için ziyarette bulunan Zonguldak Demokrasi Platformu Başkan ve Yönetimiyle görüştü.

Zonguldak Demokrasi Platformu ziyaretinde konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, KİT Reformu yasa taslağının süslü kelimelerle tasarlandığını, TTK’nın yönetim kadrosunu liyakatsız isimlerin yöneterek TTK üzerinde oynanacak oyunlarla Zonguldak’ın köy haline getirilmek istendiğini söyledi.

GMİS Başkanı Yeşil, yaptığı açıklamada, “KİT Reformu, yönetimsel değişiklik adı altında süslü kelimelerle bazı kararlar almak üzere tasarlanmış. Yeni yönetim kurulu 7 kişiden oluşacak ve 4 tanesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, üç tanesi ise yetkili bakanlıklardan olacak şekilde yeni bir yönetim anlayışı getirecek. Ancak, bu yönetim anlayışında bilgi ve becerisi olmayan kişilerin, işin uzmanı olmadan kurumları yönetmesi öngörülüyor. Bu da riskleri artıracak ve kurumları satmak, özelleştirmek, küçültmek, daraltmak, özel şirketlerle ortaklık yapmak gibi tehlikeli bir sisteme yol açacaktır. Bugün burada Demokrasi Platformu ile birlikte Zonguldak'ı derinden ilgilendiren bu konuyu tartışmak için toplandık. Türkiye'nin ilk vilayeti olan Zonguldak, emeğin başkenti ve kömürle özdeşleşmiş bir şehir olarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun üzerinde oynanacak oyunlarla köy haline getirilmek isteniyor. Biz de bunun yanlış olduğunu ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini anlatmak için buradayız. Bu reform ve reforma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Zonguldak olarak, bizler mücadeleye hazırız. Yaptığımız bir dizi ziyaretle bunu halkımıza, vatandaşlarımıza, paydaşlarımıza ve işçilerimize anlatıyoruz. Aldığımız tepkiler, kesinlikle bu kararın yanlış olduğu ve bu karardan bir an önce dönülmesi gerektiği yönünde. Biz her daim bu düşüncedeyiz. Bugün bunun için burada toplandık. Önümüzdeki süreçte demokrasi platformuyla yapabileceğimiz organizasyonlar için buradayız. Toplantı sonucunda da sizlerle bunları paylaşacağız." Dedi.

Editör: Haber Merkezi