Tam tamına 10 yıl geçti üzerinden kurumun yönetimine kömürü sobada görmüş birinin TTK yönetim kurulu üyesi ve genel müdür yardımcılığına  ataması yapılalı.

Muhammet Safa TOPUZ 09.10.2013 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

10 yıl geçti üzerinden.

Bir yılda 12 ay var 365 gün var. Yani tam 365*10= 3650 gün

650 gününü geçirmiş midir, makamında şüpheli. İçtiği  sigaralardan odasına zaten kimse giremiyor. Sigara içenleri engelleyecek komisyon ne yapıyor ayrı konu. Ona ayrıca değineceğiz.

Geldiği günden beri Zonguldak da durmak istemiyor ilk fırsatta Ankara da başka bir göreve gelmek istiyor dedikoduları dolaştı hep. 10 yıldan beri aynı hikaye!

Halen TTK Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor ve yönetim kurulu üyeliği de bu yıl başında tekrar 3 yıl uzatıldı.

Evi Ankara da Zonguldak da turist gibi bulunuyor.

TTK yayla konağı misafirhanesinde kalıyor hem de 10 yıldan beri.

Misafirhane adı üzerinde yani burda kalanlar bu şehrin misafirleri. Ama onunki bitmek bilmeyen bir misafirlik.

Pazartesi günleri öğleden sonra gelen Cuma öğleden sonraları Ankara ya dönen bir misafir düşünün bu şehre bu kuruma faydası olur mu? Eğer yönetim kurulu toplantısı varsa zaten o hafta hiç gelmiyor Ankara’dan.

TTK birilerine yönetim kurulu üyeliği vermek için kullanılan bir kurum olursa sonuçların son 10 yıldır gördüğümüz gibi olması elbette sürpriz olmaz.

Misafirhanelerde kalmanın bir süresi yok mu? isteyen istediği kadar kalabiliyor mu?

Peki yatmadığı Ankara da olduğu gecelerde kullandığı oda başkalarına verilebiliyor mu? Verilmiyorsa bu kamuyu zarara uğratmak değil mi?

Bu konuda kurumdan açıklama bekliyoruz. Aksi taktirde CİMER başvurusu ile bilgi alma yoluna gideceğiz. Kurumun birimlerini incelemekle yükümlü teftiş kurulu Başkanlığının bu konuda bir tespiti yok mu? Misafirhaneleri inceleyen denetleyen müfettiş kimse onun bu konuda ne yazdığını da merak ediyoruz.

Onların bir tespiti olmuyorsa oldurulmuyorsa Bakanlık müfettişleri yada sayıştay üyelerinin de bu konuda inceleme yapması için duyurular mı yapmak gerekiyor.

Gerçi sayıştay denetçilerinin yazdıklarını kurumun dikkate aldığı yok.

Adamlar “tehlike var havalandırmayı değiştirin” diye 2018 yılından beri uyarmış. İçerisinde turist müdür yardımcısının da bulunduğu yönetim kurulu üyeleri dinlememiş, yatmışlar.

Sonuç malum, maalesef.

Sayıştay lavuar konusunda uyarmış bu yöneticiler yine dinlememiş sonunda 2 yıl kömürü Lavuar da yıkamadan satmak zorunda kalarak milli serveti ziyan etmişler.

Kim yapmış bunları bugün görevde bulunan üst yönetim elbette. Zarar rekoru kırmışlar, Facia geliyorum demiş seyirci kalmışlar, Kömür üretimini tarihin en düşük düzeyine indirmişler. Hala koltuklarında oturuyorlar hala siyasi irade seyrediyor.

Genel müdürlükten çıkınca kendi başına Kemerbaca’yı bulamayacak misafirhane kuşları ve diğer yöneticiler devam ettikten sonra kaç bin eleman alırsan al, aynı tas aynı hamam!

TTK Zonguldak için önemli bu şehirle alakası olmayanlara koltuk bulunması için harcanacak bir kurum değil.